Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико беба треба да једе по месецима? Ево шта кажу стручњаци

Колико беба треба да једе и да ли је сваки плач знак да је беба гладна, питања су која муче многе новопечене родитеље.

1651758444_profimedia-0309210682.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Како бисмо вам помогли бар мало, доносимо вам водич о томе колико беба треба да једе. Овај водич начинили су стручњаци, али незаборавите да је свака беба различита и да неке једу много више, док је другима потребно мање.

Оно што се је неки просек јесте да бебе једу свака два до три сата (или више), односно да имају 8 до 12 оброка на дан. Док се мама и беба још навикавају на дојење, једно храњење може трајати од 20 до 45 минута, па некад и више.

Прочитајте још: Како препознати ДЕПРЕСИЈУ код деце? Ових 12 СИМПТОМА су главни показатељи

Како бебин стомачић буде растао, моћи ће да једе веће количине, па ће и размаци између храњења ће бити све већи, око три до четири сата. Дојење ће бити све једноставније и ефикасније, па ће и процес храњења трајати краће. Бебе обично узму 90 одсто потребног млека у првих 10 минута.

Болница за децу болница "Тхе Кинг'с Даугхтерс" направила је таблицу оброка и количине, што ће вам олакшати да не размишљате стално о томе да ли је беба гладна.

  • Од рођења до првог месеца: од 60 до 120 грама по оброку, потребно им је 7-8 храњења, а за дојену децу може и више.
  • Од првог до трећег месеца: од 150 до 180 грама по оброку, 5-7 храњења.
  • Од трећег до шестог месеца: од 180 до 240 грама по оброку, 4-6 храњења
  • Од шест месеци до прве године: 210 до 240 грама по оброку плус чврста храна, 4 боце дневно и 2-3 крута оброка

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas