Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Најчешће дечје лажи: "Он је први почео", "мама је рекла да могу" и једна која се НАЈВИШЕ ЧУЈЕ

Деца већ у најраније узрасту постају уметници у лагању.

1604573133_Depositphotos_75284829_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Понекад се ради о безазленим лажима, које деца изговарају без много размишљања, а понекад им се заиста може одати признање јер су вас итекако заварала.

Неки од примера ће вас насмејати до суза, а неки ће вас навести да сами себи кажете - прешли су ме!

Прочитајте још: РОДИТЕЉИ ПОМАХНИТАЛИ ЗА ТРИКОМ ИЗ ВРТИЋА: Васпитачица учи децу да постану самостална у ОВОЈ СИТУАЦИЈИ (ВИДЕО)

Ако набавимо пса ја ћу га хранити, чистити за њим и изводити у шетњу

Деца ово изговарају готово инстинктивно и ви увек поверујете, јер се у дубини душе надате да ће стварно бити тако.

Све док су под вашим кровом, ви сте задужени за храњење њихових љубимаца и све додатне радње око њих.

Учитељица још увек није оценила прошлонедељни контролни

Када чујете своје дете да изговара ове ситне лажи, оно заправо покушава да добије на времену, не пријављивајући вам лошу оцену, како би је у међувремено поправило.

Прочитајте још: На кога ће ДЕТЕ више личити, маму или тату? Научници објашњавају шта утиче на то

Ако ми допустиш (оно што су тог часа наумили) никад ти више ништа нећу тражити

Јасно вам је да у овој реченици нема ни трунке истине, али шта можете јаче је од вас и ви пристајете сваки пут. Било да су у питању бомбоне, гледање цртаћа или сладолед пре ручка, то је уједно и једна од оних које се најчешће чују.

Више од половину дечијих лажи родитељи уопште нису у стању да открију

Он је први почео

Не постоји дете на свету које ће признати да је прво започело свађу или тучу са братом или сестром. И мада је вама сасвим свеједно ко је први почео, дете се потајно нада да ће овом реченицом да избегне вашу љутњу.

Прочитајте још: Понашање које указује да ваше ДЕТЕ не добија довољно ПАЖЊЕ: Пружите му више

Мислим да сам превише прехлађен да би ишао данас у школу

Фото: Депозит

Када чујете ову реченицу знајте да је у питању контролни или испитивање од стране наставника за које се дете није спремило. Имате у том погледу две опције, да "паднете" на његове лажи или да му унштите последњу наду да се извуче из ситуације у којој добија лошу оцену.

Али, мама је рекла да могу

Класика којом се служе основци. Заваравање присутног родитеља оним што је наводно дозволио одсутни родитељ.

Прочитајте још: ТРЕНДОВИ у родитељству који су ПРЕВАЗИЂЕНИ: Да ли их и даље користите?

Наравно да сам појео све за ручак

Бебећа лаж којом се служе вртићки клинци. Тањир пун зеленила – наравно да нису ни окусили, а камоли све појели, а најбољи показатељ да су вас слагали је тај што ће непрестано њушкати по кухињи кад дођете кући, нестрпљиво чекајући вечеру.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas