· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Najčešće dečje laži: "On je prvi počeo", "mama je rekla da mogu" i jedna koja se NAJVIŠE ČUJE

Deca već u najranije uzrastu postaju umetnici u laganju.

1604573133_Depositphotos_75284829_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ponekad se radi o bezazlenim lažima, koje deca izgovaraju bez mnogo razmišljanja, a ponekad im se zaista može odati priznanje jer su vas itekako zavarala.

Neki od primera će vas nasmejati do suza, a neki će vas navesti da sami sebi kažete - prešli su me!

Pročitajte još: RODITELJI POMAHNITALI ZA TRIKOM IZ VRTIĆA: Vaspitačica uči decu da postanu samostalna u OVOJ SITUACIJI (VIDEO)

Ako nabavimo psa ja ću ga hraniti, čistiti za njim i izvoditi u šetnju

Deca ovo izgovaraju gotovo instinktivno i vi uvek poverujete, jer se u dubini duše nadate da će stvarno biti tako.

Sve dok su pod vašim krovom, vi ste zaduženi za hranjenje njihovih ljubimaca i sve dodatne radnje oko njih.

Učiteljica još uvek nije ocenila prošlonedeljni kontrolni

Kada čujete svoje dete da izgovara ove sitne laži, ono zapravo pokušava da dobije na vremenu, ne prijavljivajući vam lošu ocenu, kako bi je u međuvremeno popravilo.

Pročitajte još: Na koga će DETE više ličiti, mamu ili tatu? Naučnici objašnjavaju šta utiče na to

Ako mi dopustiš (ono što su tog časa naumili) nikad ti više ništa neću tražiti

Jasno vam je da u ovoj rečenici nema ni trunke istine, ali šta možete jače je od vas i vi pristajete svaki put. Bilo da su u pitanju bombone, gledanje crtaća ili sladoled pre ručka, to je ujedno i jedna od onih koje se najčešće čuju.

Više od polovinu dečijih laži roditelji uopšte nisu u stanju da otkriju

On je prvi počeo

Ne postoji dete na svetu koje će priznati da je prvo započelo svađu ili tuču sa bratom ili sestrom. I mada je vama sasvim svejedno ko je prvi počeo, dete se potajno nada da će ovom rečenicom da izbegne vašu ljutnju.

Pročitajte još: Ponašanje koje ukazuje da vaše DETE ne dobija dovoljno PAŽNJE: Pružite mu više

Mislim da sam previše prehlađen da bi išao danas u školu

Foto: Depozit

Kada čujete ovu rečenicu znajte da je u pitanju kontrolni ili ispitivanje od strane nastavnika za koje se dete nije spremilo. Imate u tom pogledu dve opcije, da "padnete" na njegove laži ili da mu unštite poslednju nadu da se izvuče iz situacije u kojoj dobija lošu ocenu.

Ali, mama je rekla da mogu

Klasika kojom se služe osnovci. Zavaravanje prisutnog roditelja onim što je navodno dozvolio odsutni roditelj.

Pročitajte još: TRENDOVI u roditeljstvu koji su PREVAZIĐENI: Da li ih i dalje koristite?

Naravno da sam pojeo sve za ručak

Bebeća laž kojom se služe vrtićki klinci. Tanjir pun zelenila – naravno da nisu ni okusili, a kamoli sve pojeli, a najbolji pokazatelj da su vas slagali je taj što će neprestano njuškati po kuhinji kad dođete kući, nestrpljivo čekajući večeru.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.