· · Коментари: 0
Веронаука

СКАНДАЛ НА ПРИЧЕШЋУ: Свештеник ИЗБАЦИО девојчицу (10) из цркве, а у руке јој дао НОВАЦ!

Десетогодишњу Лану из Вараждина свештеник је избацио из реда у цркви док је чекала ред да би се исповедила. Сурадан није могла да се причести.

Depositphotos_23629931_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Разлог свега био је, како је њена учитељица веронауке Озана Лауш рекла, то што није редовно долазила на часове. Девојчица је чекала ред како би се исповедила, свештеник јој је пришао дао јој 50 куна и извео је из реда. Чула је другаре који су коментарисали након овог "инцидента".

Прочитајте још: Пошла да узме децу, ПА ПОГИНУЛА! Ема (39) пре трагедије позвала ШКОЛУ, убрзо је нашли поред реке!

Учитељица веронауке тврди да девојчица није похађала часове

Њена мајка тврди да је девојчица редовно похађала часове, али је изостајала током епидемије корона вируса. Након што ју је свештеник извео из цркве, девојчица је плакала и ридала, а учитељица је рекла да је разлог свега њен нередован долазак. 

Будући да јој није било јасно зашто вероучитељоца тврди да Лана није долазила на часове кад јесте питала је ћерку јесу ли их прозивали.

- Рекла ми је да јесу, али њу нису ни једном. Уз то што је срамежљива, па није ништа питала, није се, рекла је, ни усудила јер им је речено “да не смеју дићи руку, ни испитивати”. Ако је и дошло до забуне, како ће је дете отклонити ако не сме зуцнути - пита се мајка.

Фото: Депозит

Вероучитељица Озана Лауш тврди да Лана на веронауку није долазила:

- Ја девојчицу немам уписану, мајка лаже. Цурица је долазила само задње недеље пред причест. Да је мајка било кад дошла код мене, договорили бисмо начин на који ће девојчица приступити причести - тврди.

Чија је одлука била извући девојчицу из реда за исповед и десетогодишњакињи приуштити велики стрес избацивања из цркве?

- Не знам, у цркви нисам била - рекла је за вероучитељица. Мајка тврди супротно, да је Озана Лауш у цркви била, а потврдила је то и сама Лана.

Прочитајте још: Рекао је "Приближите се, дете моје, како се зовете?", "Ја сам Грета", одговори... Остало је легенда

Након исповести разочаране мајке, жупник жупе Св. Вида, фра Мирко Кемивеш, рекао је да Лана није долазила на веронауку, а да је црква реаговала “након што су нам деца рекла да нису они будале који су сваке недеље педовно похађали веронауку и нису могли толерисати овакве паметњаковиће, који мисле да се силом може постићи оно што су су они замислили”.

Каже да је мајку упутио да се жали бискупији, “али сам је упозорио да ће сваку њену тврдњу из бискупије проверавати у нашој жупи”.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.