Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ова понашања указују на то да је ваше дете ИНТРОВЕРТНО: Помозите му да се прилагоди окружењу

Однос екстровертних и интровертних у свету је 3:1

1696585583_shutterstock_2074309243.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако је ваше дете интровертно, родитељство може бити мало компликованије. Интроверти су често усамљени и њихови родитељи могу имати утисак да не успевају у друштвеној интеракцији и ангажовању као њихови вршњаци. Ево како да знате да ли је ваше дете интроверт.

1. Избегава контакт очима и интеракцију са другима, посебно новим људима

Упознавање нових људи може бити исцрпљујуће за интроверте. Такво понашање не одржава грубост, али дете покушава да се заштити од непријатности коју осећа при сусрету са странцима или у интеракцији са људима које не познаје добро, пише Индеx.хр.

2. Има изливе беса или је узнемирен након напорног дана

Дан проведен у вртићу или школи може бити изузетно исцрпљујући за интровертно дете. Ако знате да је пред вама дуг период који укључује много друштвених интеракција, побрините се да проведете мало времена насамо са својим дететом пре или после.

3. Разговара само са собом или са својим омиљеним играчкама

Интроверти су обично тиши од екстроверта јер интерно обрађују свет. Немојте се изненадити ако нађете да ваше дете разговара само са собом или са својом омиљеном плишаном играчком. Ово је неопходно за интровертно дете.

4. Више воли да се игра сам него са другом децом

Уживање у самосталној игри је карактеристика интровертног детета, које радије користи своју машту и игра се само него да комуницира са другом децом, посебно у великим групама или када му та деца нису добро позната.

5. Дружи се са неколико пријатеља

Интровертима су такође потребни пријатељи, али их не гомилају, већ се држе неколико блиских и поверљивих људи.

6. Нерадо испробава нове ствари

Пошто нова искуства обично укључују интеракцију са новим људима и местима, интровертно дете можда неће бити одушевљено новим подухватом, радије ће се држати познатих и удобних ситуација.

7. Има проблема да изрази своје емоције

Интроверти интерно обрађују своје емоције, па им може бити тешко да разговарају о њима са било ким другим, чак и са родитељем. Не форсирајте дете, већ му дајте времена да размисли и обради своје емоције и дође код вас када буде спремно.

(Yумама/Индеx.хр)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas