· · Коментари: 0
породица

Ова ТРИ ПИТАЊА код ДЕЦЕ развијају вокабулар и помажу им да изразе емоције

Сваке вечери пре спавања, већина родитеља ради шта? Чита бајке ђеци. Али то није најбоље што могу урадити за своју децу

1596629243_mom-4211834_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Постоје ствари које су много важније за развој и раст, али и миран сан деце, а то су питања која им можете поставити. Здрава комуникација кључ је доброг здравља и омогућује родитељима да успоставе бољи и квалитетнији однос са својом децом. Зато вам саветујемо да сваке вечери пре спавања поставите деци следећа питања:

- Шта је био разлог твог осмијеха данас?

- Шта те расплакало?

- Шта си научио/ла данас?

Прочитајте још: ДУШКО РАДОВИЋ је имао ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ: Волимо их и кад су крива, јер ће их живот кажњавати и кад нису

Фото: Пиxабаy

Помоћу ова три питања, ваша деца ће се отворити и почети разговарати о важним стварима. Заједно ћете се смејати, плакати и присећати тренутака који су обележили дан. Деца ће бити поносна на све што су научила у току дана, а ви задовољни што сте укључени у њихов развој и раст.

Овако деца уче да правилно комуницирају!

Упркос томе што се чини као једноставно, ово је веома комплексно и отвара доста нових тема које можете искористити за разговор са децом.

Заједно са децом учите како правилно да комуницирате. Деца ће активно учествовати, осећати се добро и сигурно, али и позвано да говоре о својим проблемима. То ће директно утицати и на њихово опуштање, касније у животу, о тежим темама. Подстицаће њихову креативност и научити их важну животну лекцију која гласи: - Нико није савршен и грешке су саставни део живота.

Прочитајте још: ЕВО ИСТИНЕ: Да ли је жена ПОСВАЂАЛА двојицу БРАЋЕ?

Након што разговарају са вама, деца ће се осећати ослобођена притиска и емоција, било да се ради о позитивним или негативним, а то веома позитивно утиче на њих.

Питања им омогућавају да вежбају изражај, вербализују емоције и активно учествују у разговору!
Фото: Пиxабаy

Осим тога, ова игра не мора бити једносмерна већ након њихових одговора и ви можете рећи шта је то вас данас насмејало, расплакало и шта сте научили. То може бити ваша породична игра коју играте сваке вечери, а која дуготрајно делује на ваш развој односа унутар породице.

Прочитајте још: Сад или никад! Ево када је време да коначно СРЕДИТЕ СВОЈ ЖИВОТ

Једноставно је, зар не? Само три питања. Шта вас је чинило срећнима, тужнима или љутима данас? А шта сте научили? Верујемо да ће одговори бити креативни и забавни. Сваки од њих на свој начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.