Oglas
· · Komentari: 0
SVAĐE

EVO ISTINE: Da li je žena POSVAĐALA dvojicu BRAĆE?

U našem narodu postoji verovanje da sukobe u porodici i široj rodbinskoj zajednici provociraju žene, a da su muškarci žrtve.

1596462425_Depositphotos_308904306_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kada su dva brata u svađi ili retko kontaktiraju jedan s drugim, često su kao glavni "krivci" označene njihove žene, koje su, s druge strane, u bliskim odnosima sa svojom rodbinom. Psiholog Stanislava Popov ističe da je reč o stereotipu koji ima sve manje uporište u realnosti.

Pročitajte još: Danski način vaspitanja je IDEALAN U SVETU, a metod za koji smo ubeđeni da je ISPRAVAN, oni smatraju ZBUNJUJUĆIM

- Prvo, postoji mnošto suprotnih primera, pa je ispravnije zaključiti da sukobe mogu provocirati oba pola, a drugo, ko god da je u svađi i zavadi sa bliskim srodnicima, napravio je izbor, što nosi i određenu odgovornost - ističe Popov.

Bliskost se gradi godinama, to nije lako.

Nekad sukob među rodbinom ne postoji, ali su odnosi hladni i ne tako srdačni. Bliskost se gradi godinama. Za to je potrebna povoljna porodična atmosfera, ali i slična interesovanja i vrednosti među članovima.

- Rodbinska veza ne donosi nužno bliskost, pa samim tim ni srdačnost, jer rođake ne možemo da biramo, a kada bismo imali tu mogućnost, mnogi ne bili u našem bliskom okruženju - isitče Popov.

Neke odnose ne vredi popravljati...

Zato insistiranje na druženju sa rodbinom mnogim parovima i pojednicima predstavlja opterećenje i imaju prirodan otpor prema tome. Kulturni, ljubazni odnosi sa jasno postavljenim granicama predstavljaju zdrav standard, a bliskost se dobrovoljno gradi i ne može se nametati. Srdačnost u komunikaciji, opet, predstavlja ličnu osobinu.

Pročitajte još: Ne stvarajte NESPOSOBNU DECU! Do 12. godine treba da nauče da ČISTE i KUVAJU!

Da bi se prevazišli razoreni odnosi potrebna je autentična, iskrena motivisanost svih koji u sukobu učestvuju. Takođe, veoma je bitan i kapacitet za kompromis. Prevazilaze se međunarodni sukobi, pa zašto teorijski ne bi mogli i porodični problemi.

- Uostalom, ma koliko surovo zvučalo, neki porodični sukobi koji su rezultirali prekidom odnosa i ne treba da se popravljaju - zaključuje Popov.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas