· · Коментари: 0
ОЧИНСКА ФИГУРА

Оваквим понашањем отац највише утиче на целу породицу

Један од најважнијих утицаја оца на породицу јесте како се опходи према мајци своје деце.

1609335499_Depositphotos_68562135_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Деца посматрају понашање свог оца према породици и касније своје односе граде на идентичан начин. 

Многи не знају, али однос између мајке и оца веома утиче на односе између мајке и деце. 

Прочитајте још: Греше они који саветују "не држите их у рукама". Бебе треба штипкати из једног разлога

Деца разведених родитеља

Статистика о броју деце која не живе са својим очевима постаје забрињавајућа. Ово је веома лоше, јер резултати показују да су деца успешнија, поузданија и социјално одговорнија ако су одрасла са оба родитеља.

Психолози упозоравају да се деца жале да им недостаје родитељска пажња, јер не постоји фигура оца.

У случају развода, неке мајке ограничавају време које деца могу да проведу са очевима, што није добро. 

Интересантан је и податак да очеви који имају ванбрачну децу чешће виђају малишане, него они који су били у браку, па су се развели.

Деца која остану у контакту са очевима и после развода постижу боље резултате на свим пољима.

Прочитајте још: Стимулација може побољшати развој интелигенције код вашег детета

Фото: Депозит

Бити отац и тата није исто

Нажалост све је више очева који се након развода од супруге, разведу и од своје деце.

Не плаћају алиментацију, децу виђају само викендом или ни тада или обавезе око деце само одрађују онако успут, ради реда.

Мајка не може да замени улогу оца, то не може нико и зато деца осећају огромну празнину и трпе болне последице уколико се не пронађе адекватна замена за оца.

Прочитајте још: Свака мајка се одриче ових осам ствари

Ипак, постоје и оне дивне тате које разумеју важност своје улоге! Препознаћете их на улици док гурају бебу у колицима, носе децу на рукама или раменима, чешљају своје девојчице, играју се са својим дечацима и испред свега поштују, воле и пазе њихове мајке!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.