· · Коментари: 0

Руски психолог ШОКИРАО причом о Марији: "Образована жена не сме да се уда за мајстора!"

Популарни руски психолог Михаил Литвак је испричао једну причу из своје ординације:

1631262720_mihail-litvak.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе

"Једног дана дође код мене у ординацију Марија. Њен проблем је био следећи: Није могла да нађе мушкарца за себе.

Марија је образована и веома успешна директорка једне фирме. Иза себе има пропали брак и две, већ одрасле кћерке.

У сваком погледу она је успешна жена, осим у љубави. Марија је волела. Лудо је билазаљубљена у свог супруга. Зато се и удала за њега. Док се она образовала и "грабила" напред, градећи завидну пословну каријеру, њен муж је био обичан радник у једној фирми са просечном платом. Није имао жељу за професионалним напретком.

Шта да радим да сачувам брак?

И док се Маријина каријера развијала, док је она ишла ка врху он је постајао све незадовољнији и њихов брак је много трпео. Једог дана га је Марија отворено питала шта да ради, како би сачувала њихов брак.

"Напусти посао и бави се  породицом," био је његов захтев.

Марија је пристала. Дала је отказ и постала домаћица, а све због "мира у кући". Међутим, тај мир није никако долазио. Зашто? Муж је био огорчен, ништа му није одговарало. Сметала му је Марија која смерно седи код куће. Све га је подсећало на то да је она у животу успела, а он некако није.

Како се ситуација у браку није поправљала ни након пар година, Марија је одлучила да се разведе. Оставила је мужа и почела из почетка.

Сама је школовала кћерке, опет каријеру подигла из пепела, али и даље није имала среће у љубави. Зато се и обратила психологу.

Ево у чему је њен проблем био:

Ако ваш партнер не расте и не развија се уз вас, онда га оставите без оклевања. Не покушавајте да га промените. Не губите време.

Марија се жалила на неправду, јер они мушкарци који су се њој свиђали (успешни пословни људи), поред себе су имали жене домаћице, мајке, без каријере и успеха.

Они мушкарци којима се Марија свиђала били су махом женскароши који нису долазили у обзир.

Мој савет Марији је био да гледа мало међу изузетно успешним пословним људима који имају иста интересовања као она. Ако довољно дуго гледаш, наћи ћеш начин да нађеш оно што тражиш. 

Зато, жене - пишите докторске дисертације, грабите напред и никако се не осврћите иза себе. Не гледајте људе који су испод вас, они ће вас само повући на дно. Ништа добро неће изаћи из тога. Чак и ако се потпуно промените, постанете оно што он тражи од вас - ни тада му нећете ваљати.

Боље бити сам, него у лошем друштву!"

  

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.