Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је потребно деци након развода? 4 ствари на које родитељи треба да обрате пажњу

Развод родитеља деци увек тешко пада, а главна обавеза маме и тате је да се потруде да малишани њихов разлаз што мање осете. И они су тога свесни, али одрасли често на погрешан начин покушавају да олакшају деци ову ситуацију – куповином играчака и такмичењем ко ће више да им угађа, мама или тата.

1709204624_shutterstock_427189468.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје неке друге ствари које разведени родитељи могу да ураде како би помогла деци да прихвате њихов разлаз, а ево о чему је реч.

1. Деци је потребно да се мама и тата међусобно разумеју

Без обзира на то што су разведени, важно је да мама и тата остану у таквим односима да могу без проблема да буду заједно на истом месту, када је то деци потребно. Малишанима је потребно да оба родитеља буду присутна када славе рођендан, имају приредбу у школи или иду код лекара. Њима су потребни мама и тата који могу да сарађују у одгајању деце, а не они који ће стално да се такмиче и свађају, пише андрееараицу.ро.

2. Важно је да родитељи комуницирају с поштовањем

Какав год да је однос између маме и тате након развода, они морају пристојно да разговарају, барем пред децом. Малишанима су потребни одговорни родитељи који могу да се контролишу барем толико да се не свађају и не критикују једно друго у присуству деце.

3. Родитељи морају да сарађују после развода

Ниједно дете не жели да му се мама и тата разведу, али чак и ако до тога дође, њему су и даље потребна оба родитеља. То не значи да мама и тата треба да остану у несрећном браку због деце, па да касније причају колико су се жртвовали када су донели такву одлуку. Уместо тога, битно је да деца остану приоритет обома након развода. Дакле, мама и тата морају да се потруде да сарађују у одгајању заједничке деце, како би малишани имали мир и сигурност без обзира на породичне околности.

4. Деци су потребни родитељи да би прихватили развод

Развод, чак и онај "најпристојнији" је трауматичан догађај, како за децу, тако и за родитеље. Ипак, малишанима су потребни мама и тата који преузимају одговорност за свој живот. Другим речима, важно је да и мама и тата разговарају са терапеутима, како би и сами залечили ране од развода, а затим могли да крену даље и живе срећно и испуњено.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas