Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА ДЕТЕТА

СУЗБИЈТЕ БЕС КОД МАЛИШАНА помоћу само једне реченице

Деца се час смеју и играју, а већ тренутак касније плачу и бесне.

1609444776_Depositphotos_41567697_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Разлог је неважан, то је једноставно тако. И шта год да кажете, глава ће вас заболети од дечје хистерије.

Ако сте се препознали у овоме, препоручујемо вам да испробате методу психолога, којим они умирују децу једном једином реченицом! Заправо, питањем.

Прочитајте још: Оваквим понашањем отац највише утиче на целу породицу

- Да ли је то велики, мали или средњи проблем?

Рецимо да је ваше дете узнемирено јер друга деца не желе да поделе играчку са њим. Не чекајте да почне да вришти и изгуби контролу, већ му одмах поставите ово питање. Када дете одговори, предложите да заједно пронађете решење, како год да је дете одговорило. 

Можда би желело да прихвати другу играчку? Или позове другу децу да је поделе? Опција има много.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Греше они који саветују "не држите их у рукама". Бебе треба штипкати из једног разлога

Дечји психолози објашњавају да постоје три кључна разлога зашто ово, наизглед обично питање, толико смирује децу.

1. Дете примећује да прихватате и поштујете његова осећања.

2. Питање их тера да застану са бесом и почну да мисле о решењу ситуације.

3. Постављањем овог питања, родитељ позива дете да покуша самостално да реши проблем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas