· · Коментари: 0
опрез

Свако ко има особу старију од 60 година у кући, мора да пази на ове 4 ствари!

Заштитие своје старије укућане од вируса.

1607419363_Depositphotos_178959254_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Са свим ограничењима које нам је донела епидемија корона вируса, људи углавном свој дом доживљају као безбедно склониште лишено сваког ризика. Нажалост, студије показују да баш такво размишљање може да буде узрок ширења инфекције међу укућанима, што може бити посебно лоше ако живите у заједници са старијим члановима породице.

Опрез се препоручује свима и у кући (одржавање дистанце колико је могуће, често прање руку и редовна дезинфекција предмета), а стручњаци посебно саветују следеће за сваког ко у дому има особу старију од 60 година.

Прочитајте још: Ако НЕ ЈЕДЕТЕ ОВУ ХРАНУ доста су велике шансе да ћете бити ДЕПРЕСИВНИ!

1. Размислите о ношењу маске и у кући

Оне снижавају ризик од заразе и до 99 одсто, уколико их носе сви у кући, а посебно би о томе требало да размисле особе које и даље морају доста да се крећу због посла и слично.

2. Носите маске у кући иако нико нема симптоме

У близини особе старије од 60 година носите маску чак иако нико нема симптоме. Када се они развију, ризик да се и остали укућани заразе већ је постао много већи.

3. Редовна дезинфекција

Студије су потврдиле да  дезинфиковање заједничких предмета ии површина алкохолом или средствима на бази хлора смањује ризик од секундарне инфекције за чак 77 % одсто.

Прочитајте још: Имају невероватну моћ: Зашто треба да уврстимо РОТКВИЦЕ у исхрану

4. Дистанца доста помаже

Покушајте да одржавате дистанцу колико год је то могуће, нарочито када је реч о старијим особама и особама које су у свакодневном контакту са другим људима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.