Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВАЖНО је које је боје ДЕЧЈА СОБА: Љубичаста подстиче креативност, а ове нијансе треба ИЗБЕГАВАТИ

Неке боје могу утицати умирујуће, док неке могу подстаћи агресију

1670492793_shutterstock_384513547.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Познато је да боје могу да имају утицај на сваког од нас, посебно на децу. Иако се лични укус мења годинама, боје могу да имају велики утицај на децу и да утичу на различите емоције. Дакле, боје дечије собе треба да буду безбедне, меке, стимулативне и нежне док се њихов мозак развија.

Постоје бројне идеје за дечију собу, али на родитељима је да добро истраже, размотре укус детета и да заједно одлуче о бојама. Погледајте које су идеје за кречење дечије собе које ће одушевити дете, али и како треба да их искористимо и како ће да утиче на развој детета.

Црвена

Ова боја у правој нијанси је смела, блистава и привлачна. Дизајн ентеријера дечије собе са црвеном бојом пружа визуелни утицај и високу енергију. Иако није уобичајен избор одраслих људи, она је свакако једна од карактеристичних и привлачних боја за дечију собу.

Прочитајте још: Шта РОДИТЕЉИ треба да ураде када је ДЕТЕ бесни и хистерише? Техника која ће вам помоћи да свог малишана васпитате на ПРАВИ начин

Међутим, црвена помаже у балансирању хладних тонова собе. Дакле, користите је као акцентну нијансу уместо да окречите сва четири зида јер уколико се користи у великој мери може да изазове агресију код малишана.

Жута

Боја сунчевих зрака, сунцокрета и лета је жута, а ваше дете ће бити срећно у соби која је испуњена свиме што подстиче тај осећај. Жута боја шири ведрину и срећу, мотивише и побољшава концентрацију међу децом.

Дефинитивно можете да испробате једну од ових идеја за дизајн дечије собе јер ћете им овом нијансом помоћи да побољшају и одрже своје опште расположење.

Зелена

Ова боја је дефинитивно одлична за дечију собу јер има умирујуће дејство на децу. Кажу да представља природу и зеленило које је одувек било благотворно за очи, ум, а самим тим и за тело.

Позитиван утицај зелене боје је и научно доказан. Према мишљењу стручњака, зелена боја побољшава концентрацију, читање и брзину разумевања, што код деце може да утиче на боље резултате у школи.

Плава

Ако у кући имате кутак за читање, онда је ово дефинитивно боја којом треба да окречите то место. Плава је позната као једна од најбољих боја за дечију собу јер изазива смиреност и концентрацију. Према неким стручњацима, ова боја може да буде добра и за крвни притисак, откуцаје срца и стабилизацију узнемирених особа.

Плава је такође боја која се препоручује за децу са тантрумима и децу са великом количином енергије. Помаже у снижавању крвног притиска и умирује дисање код узнемирене деце.

Наранџаста

Наранџаста је и даље једна од најконтроверзнијих боја за дечију собу. Многи кажу да није прави избор када је дечија соба у питању, али заправо је то најнесхваћенија боја.

Прочитајте још: Особина коју деца наслеђују искључиво од МАЈКЕ: У питању је јако битна карактеристика

Истина је да је наранџаста добра за топлину, самопоуздање, младост и пријатељство. Наранџаста или боја рђе, такође одлично допуњују дрвени намештај. Због тога су благе нијансе наранџасте сјајан избор када је дечија соба у питању, упркос томе што је већина људи погрешно тумачи.

Љубичаста

Љубичаста је једна од најбољих боја за дечију собу јер је повезана са креативношћу. Ова боја означава амбицију, самопоуздање и ауторитет. Користите љубичасту у дечијој соби ако желите да их подстакнете на инспирацију и позитивно побољшање њиховог понашања и креативности.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas