· · Коментари: 0

ВАЖНО је које је боје ДЕЧЈА СОБА: Љубичаста подстиче креативност, а ове нијансе треба ИЗБЕГАВАТИ

Неке боје могу утицати умирујуће, док неке могу подстаћи агресију

1670492793_shutterstock_384513547.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Познато је да боје могу да имају утицај на сваког од нас, посебно на децу. Иако се лични укус мења годинама, боје могу да имају велики утицај на децу и да утичу на различите емоције. Дакле, боје дечије собе треба да буду безбедне, меке, стимулативне и нежне док се њихов мозак развија.

Постоје бројне идеје за дечију собу, али на родитељима је да добро истраже, размотре укус детета и да заједно одлуче о бојама. Погледајте које су идеје за кречење дечије собе које ће одушевити дете, али и како треба да их искористимо и како ће да утиче на развој детета.

Црвена

Ова боја у правој нијанси је смела, блистава и привлачна. Дизајн ентеријера дечије собе са црвеном бојом пружа визуелни утицај и високу енергију. Иако није уобичајен избор одраслих људи, она је свакако једна од карактеристичних и привлачних боја за дечију собу.

Прочитајте још: Шта РОДИТЕЉИ треба да ураде када је ДЕТЕ бесни и хистерише? Техника која ће вам помоћи да свог малишана васпитате на ПРАВИ начин

Међутим, црвена помаже у балансирању хладних тонова собе. Дакле, користите је као акцентну нијансу уместо да окречите сва четири зида јер уколико се користи у великој мери може да изазове агресију код малишана.

Жута

Боја сунчевих зрака, сунцокрета и лета је жута, а ваше дете ће бити срећно у соби која је испуњена свиме што подстиче тај осећај. Жута боја шири ведрину и срећу, мотивише и побољшава концентрацију међу децом.

Дефинитивно можете да испробате једну од ових идеја за дизајн дечије собе јер ћете им овом нијансом помоћи да побољшају и одрже своје опште расположење.

Зелена

Ова боја је дефинитивно одлична за дечију собу јер има умирујуће дејство на децу. Кажу да представља природу и зеленило које је одувек било благотворно за очи, ум, а самим тим и за тело.

Позитиван утицај зелене боје је и научно доказан. Према мишљењу стручњака, зелена боја побољшава концентрацију, читање и брзину разумевања, што код деце може да утиче на боље резултате у школи.

Плава

Ако у кући имате кутак за читање, онда је ово дефинитивно боја којом треба да окречите то место. Плава је позната као једна од најбољих боја за дечију собу јер изазива смиреност и концентрацију. Према неким стручњацима, ова боја може да буде добра и за крвни притисак, откуцаје срца и стабилизацију узнемирених особа.

Плава је такође боја која се препоручује за децу са тантрумима и децу са великом количином енергије. Помаже у снижавању крвног притиска и умирује дисање код узнемирене деце.

Наранџаста

Наранџаста је и даље једна од најконтроверзнијих боја за дечију собу. Многи кажу да није прави избор када је дечија соба у питању, али заправо је то најнесхваћенија боја.

Прочитајте још: Особина коју деца наслеђују искључиво од МАЈКЕ: У питању је јако битна карактеристика

Истина је да је наранџаста добра за топлину, самопоуздање, младост и пријатељство. Наранџаста или боја рђе, такође одлично допуњују дрвени намештај. Због тога су благе нијансе наранџасте сјајан избор када је дечија соба у питању, упркос томе што је већина људи погрешно тумачи.

Љубичаста

Љубичаста је једна од најбољих боја за дечију собу јер је повезана са креативношћу. Ова боја означава амбицију, самопоуздање и ауторитет. Користите љубичасту у дечијој соби ако желите да их подстакнете на инспирацију и позитивно побољшање њиховог понашања и креативности.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.