· · Коментари: 0

Биљка чаробног изгледа: КЛИВИЈА привлачи новац и срећу уколико процвета (ФОИТО)

Уколико процвета осетићете срећу и благостање

1651475134_klivija.jpg
Фото: Пиxабаy

Биљке у простор доносе посебну енергију, што зна свако ко их негује, али неке се издвајају и по својим фенг шуи својствима. Једна од њих је кливија – собна биљка са меснатим и великим зеленим листовима и чаробним цветом, најчешће наранџасте боје.

Прочитајте још: Ваша биљка је почела да вене? Урадите три брзе ствари

Цвета једном годишње, најчешће у пролеће, а њен цвет је у облику трубице, биљци даје посебну егзотичну лепоту. Када процвета, то симболично значи да у вашу кућу ускоро стижу добре вести.

Међутим, да би кливија уопште процветала, потребна је адекватна нега. Прија јој северна страна у кући, а никако је не треба излагати јаким сунчевим зрацима. Прија јој собна температура, а не треба је зими држати на температури нижој од 10 степени.

Биљка се залива о потребни, уопште није захтевна. Зими се залива на око 20 дана, док током лета и пролећа треба заливати чешће. Прихрањује се течним ђубривом од марта до септембра, као и у фебруару када се формирају цветни пупољци. Младе кливије се пресађују сваке године на пролеће кад стане цветање у већу саксију. Кливија се може размножавати дељењем великих биљака, односно, одвајањем младица након цветања, а може се размножити и семеном.

Кливија заузима своје место у источној филозофији фенг шуија. Сматра се да је њена аура драгоцена и посебна и да зрачи невероватном енергијом. Постоје одређена фенг шуи правила за ову срећну биљку.

Кливију не треба стављати у спаваћу собу, јака енергија цвета може утицати на снове и узроковати несаницу. Биљка јесте идеална опција за уређење дневног боравка и канцеларије. У овим просторијама имаће благотворан утицај на околину и елиминисати негативности. А ако ставите неколико новчића у њену саксију, то може привући просперитет у кућу и побољшати породично благостање.

Прочитајте још: Биљке које не смете да берете на територији Србије: Шта је све забрањено?

Ако је цвет престао да цвета или се изненада осушио, према фенг шуију, то може указивати на трошкове, негативне промене и губитке.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.