Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли ВОДА СА ШЕЋЕРОМ заиста помаже биљкама? Многи БАШТОВАНИ верују у овај трик

Храњење биљака шећерном водом је популаран трик за баштованство, али да ли то помаже биљкама?

1649421724_greenhouse-6226263_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Шећерна вода је комбинација воде из славине и шећера која се користи као биљна храна. Шећер се обично додаје у врућу или кипућу воду тако да се лако раствара. Многи сматрају да шећерна вода побољшава фотосинтезу биљке.

Прочитајте још: Како се гаји ЈОРГОВАН, СИМБОЛ УСКРСА? Наши стари су га садили због ОВИХ здравствених разлога

У процесу фотосинтезе, биљке користе енергију, воду и угљен-диоксид за производњу шећера и скроба. Идеја о храњењу биљке шећерном водом заснива се на претпоставци да шећер обезбеђује додатне угљене хидрате које биљка преузима својим кореном. Теорија је да шећер подстиче раст биљака.

Како шећерна вода утиче на биљке?

Постоји неколико разлога зашто шећерна вода као биљна храна не функционише. Биљке немају систем за варење који метаболише шећер као људи. Штавише, шећер који производе је глукоза, моносахарид, док су шећери из продавнице које конзумирамо полисахариди, сложенији шећери који се састоје од ланца моносахарида и који се не разграђују лако.

Прочитајте још: УЗГАЈАЊЕ ЛУФЕ: Њен плод је ОРГАНСКИ СУНЂЕР за судове, а садржи ОВИХ 7 витамина у великим количинама

Не само да корење биљака не може да прими шећер, дајући им шећер растворен у води, чак се и блокира корење да апсорбује воду, а биљка која не добија воду вене и на крају угине. Биљке саме врше фотосинтезу, саморегулишући количину шећера коју производе да би расле.

БОНУС ВИДЕО

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas