Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Када је идеално време да унесемо МУШКАТЛЕ? Пратите температуру

Мушкатла је најчешћа биљка која може да се види на нашим терасама

1663661172_pink-geranium-gb6104bca0_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Не захтевају много пажње, негују се једноставно, а красе балконе већи део године. Ипак, са првим хладним данима требало би да размислимо како да их негујемо даље и сачувамо до следећег пролећа.

Уколико се унесу у затворен простор, сачуваћете их и следеће године ће цветати поново. Када се температура спусти на 10 до15 степени, ове биљке улазе у фазу мировања и могу тако дуго да преживе, али неће цветати док их поново не огреје пролећно сунце.

Прочитајте још: Разлози због којих би требало да имамо собне биљке: Бројни позитивни ефекти

Мушкатле не захтевају посебне услове, па ћете им лако пронаћи место унутар стана или куће. Довољно им је да буду у близини прозора и светлости, па не морате да тражите место на директној сунчевој светлости.

Са првим данима лошег времена, температурама испод 10 степени требало би да уклоните све цветове, како би биљка штедела енергију. Такође све мање изданке треба одсећи тако да остану само главни.

Мушкатле не морате да чувате у кући то може да буде и гаража, остава, подрум, само да има бар мало светлости.

Биљку орежите тако да остане стабљика дужине око 20 центиметара, такву биљку добро је да заливате једном до два пута месечно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas