· · Коментари: 0
собна биљка

Како да одржите ФИКУС здравим и током хладних дана: Испратите само неколико корака

Фикус воли топло време, па зима и није његов пријатељ, тако да је сада важна нега.

1633613647_Depositphotos_170485948_S.jpg
Фото: Депосит

Мнгое биљке траже додатну негу током хладнијих месеци који су кренули. Као и многе собне биљке, фикус је биљка која воли топло време. Пореклом је из тропских регија, тако да не би могао да издржи право зимско време беу адекватних услова. Некада му сам заворен простор ипак неће бити довољан.

Циљеви неге фикуса током ниских температура није толико раст колико преживљавање. У идеалном случају, требало би да самањимо губитак листова и доведемо биљку у стање мировања током зиме.

Како да негујемо фикус током зиме?

Пре свега трудите се да биљка током летњих емсеци буде здрава и негована. На тај начин ћете током зиме имати мгоућност да је одржите таквом. Зато пазите да током топлијих месеци обратите пажњу на потребе за негом ове биљке. Требало би да има богато земљиште са добром дренажом. Потребна му је чак и влага у тлу, али не претерано заливање.

Прочитајте још: Како се негује СОБНО цвеће у ЗИМСКОМ периоду: Пар ТОП савета који ће ваше биљке одржати у животу

Одаберите праву унутрашњу локацију

Када бирате где ћете у дому да држите фикус током зиме, потражите место које добија много сунчеве светлости. Фикусова природа је да жели сунце и доста светлости,што значи да преферирају најмање шест сати дневно директне сунчеве светлости. Добро је и да једном недељно ротирате биљку за четвртину како би његови различити делови имали прилике да буду изложени светлости.

Предузмите кораке да спречите опадање лишћа

Опадање лишћа је уобичајено током зимских месеци, али немојте да претерујете са водом ни тада. Изгубиће мало лишћа како температура пада и ваздух се суши, а ово је природан начин да биљка уштеди енергију. Током зиме проредите заливање биљке, пише Тхе Спруце.


 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.