Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Љубичасте биљке које су прелепе и ретке, а могу оплеменити ваше двориште (ФОТО/ВИДЕО)

Ова комбинација љубичастог цвећа је савршен рецепт за оплемењено двориште

1657719592_lavenders-g9066f9528_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ове живахне краљевске љубичасте боје у вашој башти су неке од најлепших биљака које ће да оплемене ваш врт и да га учине неодовољим, да не можете одвојити поглед од њега. 

Прочитајте још: Решите проблем у секунди: Ова намирница из кухиње одмах оживљава УВЕЛЕ РУЖЕ

Лаванда, јоргован и глицинија су љубичасто цвеће које можемо очекивати да видимо, али постоји много више нијанси које могу украсити врт и употпунити ваше идеје за башту. 

1. ЦЕРЦИС ЦАНАДЕНСИС - Познатије као "Јудино Дрво"

Иако се ово класификује као дрво, идеално је за мали простор као што је башта у дворишту или предњи врт. Има запањујуће љубичасте листове у облику срца, који нажалост нестају у јесен. Преферира сунчано место на влажном, али добро дренираном земљишту. Захтева минимално одржавање, али не заборавите да га заливате. 

2. ВЕРБЕНА БОНАРИЕНСИС - Вербена или Љутовница 

Ово је фантастична вишегодишња биљка (што значи да поново умире током зиме и поново расте следећег пролећа). Има заиста витке стабљике које нарасту до око 1-2 м висине, са симпатичним љубичастим цветом који пчеле воле и други опрашивачи. 

3. ПЕНСТЕМОН биљка

Ова биљка има са љубичасте цветове у облику звона са белом унутрашњошћу. Када су посађене у жбуновима изгледају запањујуће, што одговара природнијем дизајну садње. Иако ће поново умрети током зиме, можете продужити цветање тако што ћете одсећи све угинуле цветиће. Можда ће им требати заштита током зимских месеци ако је време посебно тешко.

4. ХИЛОТЕЛЕПХИУМ биљка - познатија као "дебела кока"

Ово је листопадна отпорна трајница ниског раста, која формира грудве, са сочним љубичасто-сивим лишћем које има јарко ружичасте ивице. Више воли сунце, а ако је посадите на хладнијем месту, ружичасте ивице ће избледети. Цвета од јуна до октобра и воли земљиште које слободно дренира, тако да је не остављајте у води дуго времена.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas