· · Komentari: 0

LJubičaste biljke koje su prelepe i retke, a mogu oplemeniti vaše dvorište (FOTO/VIDEO)

Ova kombinacija ljubičastog cveća je savršen recept za oplemenjeno dvorište

1657719592_lavenders-g9066f9528_640.jpg
Foto: Piksabej

Ove živahne kraljevske ljubičaste boje u vašoj bašti su neke od najlepših biljaka koje će da oplemene vaš vrt i da ga učine neodovoljim, da ne možete odvojiti pogled od njega. 

Pročitajte još: Rešite problem u sekundi: Ova namirnica iz kuhinje odmah oživljava UVELE RUŽE

Lavanda, jorgovan i glicinija su ljubičasto cveće koje možemo očekivati da vidimo, ali postoji mnogo više nijansi koje mogu ukrasiti vrt i upotpuniti vaše ideje za baštu. 

1. CERCIS CANADENSIS - Poznatije kao "Judino Drvo"

Iako se ovo klasifikuje kao drvo, idealno je za mali prostor kao što je bašta u dvorištu ili prednji vrt. Ima zapanjujuće ljubičaste listove u obliku srca, koji nažalost nestaju u jesen. Preferira sunčano mesto na vlažnom, ali dobro dreniranom zemljištu. Zahteva minimalno održavanje, ali ne zaboravite da ga zalivate. 

2. VERBENA BONARIENSIS - Verbena ili LJutovnica 

Ovo je fantastična višegodišnja biljka (što znači da ponovo umire tokom zime i ponovo raste sledećeg proleća). Ima zaista vitke stabljike koje narastu do oko 1-2 m visine, sa simpatičnim ljubičastim cvetom koji pčele vole i drugi oprašivači. 

3. PENSTEMON biljka

Ova biljka ima sa ljubičaste cvetove u obliku zvona sa belom unutrašnjošću. Kada su posađene u žbunovima izgledaju zapanjujuće, što odgovara prirodnijem dizajnu sadnje. Iako će ponovo umreti tokom zime, možete produžiti cvetanje tako što ćete odseći sve uginule cvetiće. Možda će im trebati zaštita tokom zimskih meseci ako je vreme posebno teško.

4. HILOTELEPHIUM biljka - poznatija kao "debela koka"

Ovo je listopadna otporna trajnica niskog rasta, koja formira grudve, sa sočnim ljubičasto-sivim lišćem koje ima jarko ružičaste ivice. Više voli sunce, a ako je posadite na hladnijem mestu, ružičaste ivice će izbledeti. Cveta od juna do oktobra i voli zemljište koje slobodno drenira, tako da je ne ostavljajte u vodi dugo vremena.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.