· · Коментари: 0
нега биљке

Нега ОРХИДЕЈЕ током зимских месеци: Направите удобно окружење

Нега орхидеја током зимских месеци веома је важна за здрав развој биљке.

1639732837_8114188ab6dced03a1cc7943d1096a34f88b91a5.jpg
Фото: Депосит

Орхидеје воле летње месеце јер потичу из тропских подручја, али то не значи да ваша орхидеја не може да настави да напредује сада када су температуре пале.

Како да негујете орхидеју током зиме?

Дајте орхидеји довољно светла

Орхидеји можете продужити животни век тако што ћете обезбедити довољно светла током краћих зимских дана. Покушајте да је преместите у најсунчанију собу у вашем дому или у собу са највише прозора. Орхидеје воле јарко, индиректно светло. Да бисте избегли опекотине од сунца на биљци, држите биљку на прозору који гледа на север или исток, даље од директног излагања сунцу. Ако своју орхидеју држите у просторији са прозорима окренутим према југу, уверите се да је ван директне светлости, али и даље на месту које прима пуно сунчеве светлости.

Прочитајте још: Пет биљака главни тренд у ентеријеру за 2022. годину: Да ли ћете неку додати и својој кући?

Хладан ваздух и орхидеја

Било да се ради о улазним вратима или прозору који пропушта превише ваздуха, покушајте да орхидеју држите подаље од промаје. Ако приметите да пупољци орхидеје отпадају, постоји велика шанса да је излажете промаји.

Држите орхидеју даље од суве топлоте

Као што орхидеје не воле промају, не воле ни превише топао ваздух. Држите орхидеју даље од вентилационих отвора и грејача простора.

Проверите корен орхидеје

За негу орхидеја у зимским месецима, проверите да ли су вам корени орхидеја суви и сиви. Ако је то случај, вашој биљци ће можда требати више воде. Такође би требало да пажљиво погледате лишће биљке. Ако су наборане, вероватно им треба мало више воде. Можете или повећати количину воде коју користите или учесталост. Када вам корени постану зелени и пуни, знаћете да је ваша биљка здрава.

Прочитајте још: Ове биљке повећавају КИСЕОНИК У СПАВАЋОЈ СОБИ: Избаците токсине

Повећајте влажност

Орхидеја воли влажно окружење. Можете повећати влажност око орхидеје тако што ћете направити посуду за влажност. Напуните плитку тацну шљунком и мало воде, а затим ставите орхидеју на врх.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.