Oglas
· · Komentari: 0
novo

Pet biljaka glavni trend u enterijeru za 2022. godinu: Da li ćete neku dodati i svojoj kući?

Veruje se da će enterijeri tokom sledeće godine obilovati biljkama. Novi japandi stil uređenja se penje visoko na lestvicu enterijera, a on kaže - biljke.

1639142841_shutterstock_1767258785.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Biljke za 2022. godinu

Nekoliko zanimljivih biljaka se posebno izdvojilo za enterije 2022. godine:

Hoja

Hoja je poznata kao voštana biljka jer njeni cvetovi i listovi izgledaju kao da su nastali od voska.  Poreklom je sa dalekog istoka, iz Kine, Malezije, Indije, Indonezije. Hoja je višegodišnja, zimzelena biljka, cvetovi su obično zeleni, narandžasti, ružičasti, crveni i beli.

Ova biljka se gaji u zatvorenom prostoru, a koristi se za izradu parfema, losiona, pudera i drugih kozmetičkih preparata jer poseduje neverovatan miris. Kada je u pitanju njihova briga, vole jarko indirektno svetlo, pa ih postavite negde gde mogu da dobiju jutarnje sunce. Dozvolite da se njihova zemlja osuši između zalivanja i vaša biljka će biti srećna.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Ove biljke povećavaju KISEONIK U SPAVAĆOJ SOBI: Izbacite toksine

Singonijum

Singonijum je veoma otporna višegodišnja puzavica, srodna filadendronima. Ove biljke brzo rastu, jednostavne su za negu i nalaze se u mnogim bojama. Više vole jako svetlo, ali mogu da tolerišu i slabije osvetljenje, piše The Spruce.

Foto: Shutterstock

Filantus mirabilis

Ova biljka je poreklom sa Tajladna i postaje sve popularnija. Jedinstvena je zbog svoje lukovičaste stabljike. Postavite je nedge sa dobro svetlošću.

Foto: Shutterstock

Begonija klorostikta

Begonije su posebne biljke, interesantnih listova i svetova. Ova vrsta voli vlagu, pa se iz tog razloga često nalaze u terarijumima. Potrebna im je jaka, indirektna svetlost i vole da se osuše između zalivanja.

Pročitajte još: 2 načina kako da naterate ORHIDEJU koja se "ulenjila" da PONOVO PROCVETA (RECEPT)

Filodendron mikans

Prošle godine prodaja filodendrona je porasla zbog povećane popularnosti neobičnijih sobnih biljaka. Popularni se veoma lako gaje. Moraju da budu zasađeni u dobro dreniranom zemljištu koje se može osušiti između zalivanja i preferiraju jarko, indirektno svetlo, iako će ostati žive pri slabijem osvetljenju. Stavraju prelepe loze, pa će svaku policu u kući učiniti posebnom.

Foto: Shutterstock

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas