Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНА БАШТА

ОТКРИВАМО! Трикови за негу најзахтевније и најлепше биљке - БОЖИЋНЕ ЗВЕЗДЕ

Нега ове биљке делује као немогућа мисија.

1637877379_shutterstock_1540598558.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зимски период не може се замислити без божићне звезде, украсне биљке која краси домове, али која истовремено буде кратког даха у пуном цвату након чега нагло почну да јој отпадају цветови и листови. Ипак, не мора бити тако уколико знате неколико трикова за негу ове биљке.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Божићној звезди је потребна температура у распону од 18 до 21 степен за правилан развој. Температура никада не сме пасти испод 12 степени, јер ће изгубити лишће. Због тога би требало избегавати куповину на пијацама, где је температура, нарочито зими, знатно нижа. Такође обратите пажњу на заштиту цвета током транспорта, чак и краткотрајно хлађење може му наштетити.

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Листови су врло деликатни, па припазите да их не оштетите. Кад је поинсетија код куће, најбоље је да је поставите на светло место са добром сунчевом светлошћу и влагом. Запамтите температуру, не сме бити већа од 21 до 22 степена, у супротном ће лишће постати жуто и опадати.

Божићна звезда воли влажно тло, тако да не можемо дозволити да се она превише осуши. Најбоље је сипати воду у постоље, биљка ће "узети" онолико воде колико јој треба.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Нега до следеће зиме

Ако желимо да чувамо гроздасте биљке за следећу зиму, после цветања изданке исеците на неколико центиметара. Након неког времена појавиће се нови зелени листови. Током интензивног раста редовно их заливамо. У лето је најбоље да се божићна звезда постави у благо засењени угао балкона или баште и да се настави са заливањем како би се обезбедило влажно тло. За то време лишће ће стално бити зелено. Када температура у јесен падне напољу, биљку уносимо у кућу. Потребно је мање од 10 сати дневне светлости да божићна звезда поново поцрвени. Морате пазити, јер и вештачка светлост у соби или улична светиљка може пореметити овај циклус. Ако смо стрпљиви и упорни, звезда ће бити црвена и дуго ће красити наш дом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas