Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

ПЕТ БИЉАКА које ће донети лепе мирисе свакој соби у вашем дому

Не морамо увек да посежемо за освеживачима већ дом можемо да оплеменимо биљкама које ће улепшати мирис куће.

1620306460_Depositphotos_25095829_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Које собне биљке могу да нам помогну у томе?

Хоја

Такође названа воштана биљка или цвет порцелана, хоја има леп, слаткаст мирис. Њен мирис подсећа на чоколаду или ванилу. Не захтева много времена и труда, па је погодна и за почетник. Не воли директу сунчеву светлост, а важно је да земљу увек одржавамо влажном.

Прочитајте још: Због чега ОРХИДЕЈА неће да цвета? Поправите грешке и уживајте у њеној лепоти

Геранијум

Код нас позната као Иглица. Ове биљке имају широк спектар мириса, па мамо оне који подсећају на лимун, чоколаду, руже, ђумбир и још много тога. Потребно им је пуно сунчеве светлости и влажне земље.

Фото: Депосит

Јасмин

Препознатљив је по својим прелепим белим цветовима, а има и слаткаст мирис који је посебно приметан током ноћи Јасмин брже расте када је изложен сунчевој светлости, па га током лета повремено изнесите напоље или држите поред прозора који гледа на југ.

Гардениа

Гардениа је  једна од најмириснијих биљака са изразито цветним мирисом. Красе многе домовие. Биљка је прелепих белих цветова и изразито зелених листова. Потребна јој је умерена влага и пуно светлости.

Прочитајте још: Сирће ЧИНИ ЧУДА за вашу башту! Топ 8 трикова због којих ће вам биљке бити захвалне (ВИДЕО)

Лаванда

Лаванда није тако честа собна биљка, али њено гајење у кући може да донесе много. Њено љубичасто цвеће даће посебну ноту елеганције сваком дому. Често се користи у ароматерапији и може да вам помогне да смањите стрес.

Фото: Депосит

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas