Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
против буба

Пет НАЈБОЉИХ ЦВЕТОВА који држе бубе подаље од ваше баште! (ФОТО)

Баш као суперхероји, постоје неке саднице цвећа које имају прилично невероватне моћи.

1622982052_Depositphotos_12381820_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Да ли сте знали да цвеће има супермоћи? Неко зауставља округле црве на њиховом путу. Друго држи лисне уши даље од вашег поврћа. А, неки цветови су толико моћни да ће одбити сваког крпеља, бубашвабу и стеницу на видику!

Органско баштованство је у исто време и лепо и моћно!

Прочитајте још: ЛУБЕНИЦА и КРАСТАВАЦ у једној биљци: За калемљење су вам потребни само жилет и штипаљка! (ВИДЕО)

Отерајте бубе из баште уз помоћ ових пет цветова

Борач

Садите борач у близини парадајза како бисте одвратили бубе које га нападају. Поред спречавања тих досадних буба, борач чини и диван украс са својим нежним светло-плавим и ружичастим цветовима у облику звезде.

Бонус: Борач је јестив! Цвеће има укус благог, слатког краставца и добар је додатак летњим салатама заједно са оним парадајзом без штеточина који расте поред њих.

Драгољуб 

Лисне уши привлачи драгољуб. Знамо, знамо, мислили сте да је ово требало да буде одвраћање штеточина, а не њихово привлачење, али саслушајте нас. Лисне уши толико привлачи драгољуб, да су им драже од вашег поврћа, попут грашка или пасуља. То значи да ће поврће оставити на миру и једноставно се упутити у драгољубе засађене у близини да би се почастили.

Хризантема

Хризантеме садрже природни инсектицид назван бухач, што значи да држе подаље мраве, бубашвабе, стенице, буве, уши, па чак и крпеље. Говоримо о средству против штеточина!

Међутим, бухач ће такође одвратити корисне инсекте, па можда нећете желети да садите превише око баште ако покушавате да подстакнете добре бубице.

Прочитајте још: Правилно ОРЕЗИВАЊЕ парадајза: Имаћете КРУПНЕ плодове као никад до сад! (ВИДЕО)

Кадифица

Посадите неколико кадифица поред парадајза како би били здрави и срећни. Кадифице садрже фитотоксин зван алфа-тертиенил који спречава да нематоде (односно округле глисте) нагризају корен ваших драгоцених струкова парадајза.

Кадифице такође чине чуда посађени у близини купуса, броколија и карфиола, јер ће спречити да се црви који нападају купусњаче, држе подаље.

Петунија

Петуније су прелепе и долазе у свим дугиним бојама. Као да то није довољно, оне такође штите пасуљ од већине штеточина и раде на спречавању најезде буба. Добро су опште средство за одвраћање штеточина.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas