Oglas
· · Komentari: 0
protiv buba

Pet NAJBOLJIH CVETOVA koji drže bube podalje od vaše bašte! (FOTO)

Baš kao superheroji, postoje neke sadnice cveća koje imaju prilično neverovatne moći.

1622982052_Depositphotos_12381820_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Da li ste znali da cveće ima supermoći? Neko zaustavlja okrugle crve na njihovom putu. Drugo drži lisne uši dalje od vašeg povrća. A, neki cvetovi su toliko moćni da će odbiti svakog krpelja, bubašvabu i stenicu na vidiku!

Organsko baštovanstvo je u isto vreme i lepo i moćno!

Pročitajte još: LUBENICA i KRASTAVAC u jednoj biljci: Za kalemljenje su vam potrebni samo žilet i štipaljka! (VIDEO)

Oterajte bube iz bašte uz pomoć ovih pet cvetova

Borač

Sadite borač u blizini paradajza kako biste odvratili bube koje ga napadaju. Pored sprečavanja tih dosadnih buba, borač čini i divan ukras sa svojim nežnim svetlo-plavim i ružičastim cvetovima u obliku zvezde.

Bonus: Borač je jestiv! Cveće ima ukus blagog, slatkog krastavca i dobar je dodatak letnjim salatama zajedno sa onim paradajzom bez štetočina koji raste pored njih.

Dragoljub 

Lisne uši privlači dragoljub. Znamo, znamo, mislili ste da je ovo trebalo da bude odvraćanje štetočina, a ne njihovo privlačenje, ali saslušajte nas. Lisne uši toliko privlači dragoljub, da su im draže od vašeg povrća, poput graška ili pasulja. To znači da će povrće ostaviti na miru i jednostavno se uputiti u dragoljube zasađene u blizini da bi se počastili.

Hrizantema

Hrizanteme sadrže prirodni insekticid nazvan buhač, što znači da drže podalje mrave, bubašvabe, stenice, buve, uši, pa čak i krpelje. Govorimo o sredstvu protiv štetočina!

Međutim, buhač će takođe odvratiti korisne insekte, pa možda nećete želeti da sadite previše oko bašte ako pokušavate da podstaknete dobre bubice.

Pročitajte još: Pravilno OREZIVANJE paradajza: Imaćete KRUPNE plodove kao nikad do sad! (VIDEO)

Kadifica

Posadite nekoliko kadifica pored paradajza kako bi bili zdravi i srećni. Kadifice sadrže fitotoksin zvan alfa-tertienil koji sprečava da nematode (odnosno okrugle gliste) nagrizaju koren vaših dragocenih strukova paradajza.

Kadifice takođe čine čuda posađeni u blizini kupusa, brokolija i karfiola, jer će sprečiti da se crvi koji napadaju kupusnjače, drže podalje.

Petunija

Petunije su prelepe i dolaze u svim duginim bojama. Kao da to nije dovoljno, one takođe štite pasulj od većine štetočina i rade na sprečavanju najezde buba. Dobro su opšte sredstvo za odvraćanje štetočina.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas