Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Подстиче раст и спречава да цвеће увене: Три корисна савета за негу КУЋНИХ БИЉАКА које нисте знали

Цвеће би требало заливати водом која садржи скроб и то из више разлога

1679832599_shutterstock_1496455001.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Залијте тло водом која садржи скроб - Пошто је недостатак хранљивих материја посебно акутан зими због недостатка Сунца, биљке покушавају да повећају резерве скроба у плодовима и семену. Скроб је идеалан за складиштење глукозе, са њеном несташицом почиње процес хидролизе - поновног разлагања скроба на молекуле. Уместо да следећи пут купујете специјално ђубриво, не просипајте воду у којој се кувао кромпир или тестенина. Пустите да се ова течност охлади и залијте своје зелене љубимице.

Ставите сунђер на дно саксије - Упркос чињеници да је скоро свим биљкама потребно стално заливање, неке сорте су и даље познате по томе што могу да издрже дуже од других без воде. Једна од највећих грешака почетника баштована јесте претерано или ретко заливање. Када се залију више него што је потребно, одређеним сортама биљака трули корен. Са друге стране, ако им недостаје вода, биљке се суше и пропадају. Пре него што посадите биљке у саксију, ставите мали сунђер на дно и прекријте га земљом одозго. Сунђер ће апсорбовати вишак воде, а у критичним ситуацијама корен се може хранити ускладиштеном влагом.

Додајте мало пшенице у земљу - Житарице нису само одличан извор хранљивих материја за људе. Ставите мало зрна пшеницу у саксију и поспите земљом одозго. Такав биљни додатак биће довољан за месечну прихрану многих биљака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas