Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИМБОЛИКА

Поклањање ЦВЕЋА представља ПОСЕБНУ ПАЖЊУ! А да ли знате његову СИМБОЛИКУ?

Цвеће не представља само знак пажње, већ има и скривено значење, па је потребно пажљиво одабрати право.

1604844910_pjimage--5-.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сваки цвет, али и његова боја носи одређену поруку, а ми вам данас помажемо да лакше савладате ову лекцију из лепих манира. Стога, останете са нама и у наставку, те послушајте реч стручњака на ову тему.

1. Лала

Лала је један од цветова који означава приврженост. Ипак, постоје извесне разлике у зависности од боје цвета. Црвена лала је симбол за страствену, јаку и вечну љубав. Са друге стране, розе лала је знак нежне љубави, те је поклањамо пријатељима и члановима породице.

Шарена лала означава посвећеност дами којој је поклањате.

Жута лала може одсликавати срећу и пријатељство, али и несрећну љубав. Бела лала одише чистотом, па је одличан избор када желимо да затражимо опрост.

Прочитајте још: УШУШКАЈТЕ кактусе и урадите још неколико ствари како би БИЉКЕ ПРЕЖИВЕЛЕ ЗИМУ

2. Ружа

У свету цвећа, ружа означава љубав и лепоту, страст и пожуду. Из тог разлога, она је сјајан избор за Дан заљубљених и представља цвет који се најчешће поклања.

Фото: Депозит

Црвена ружа, поред описаних осећања, може одавати дивљење и поштовање особи којој је упућена. Стога, пазите коме и када поклањате овакав букет. 

Жута ружа означава љубомору према ближњима, али и пријатељство, младост и виталност. 

Савет је да је не поклањате сујеверним дамама. Розе ружа са собом повлачи вредности, као што су: уважавање, одобравање, пријатељство, те одсуство злобе и задњих намера.

Прочитајте још: ВИНТИЏ цвеће: ШИМИРЕЗЛА је жбун који се не предаје ни у касну ЈЕСЕН

Циклама ружа симбол је захвалности, док бела ружа представља знак невиности, оданости и вечне љубави. Треба знати да њом шаљете поруку да желите да градите заједничку будућност са том особом.

Што је боја интензивнија, то су осећања јача

Ружа у наранџастој боји одсликава задовољство и уважавање због постигнутог успеха. Понекад означава забринутост или позив на опрез, као и знак пажње особи која пролази кроз тешке тренутке.

Фото: Депозит

3. Хортензија

Постоје особе које ово цвеће повезују са таштином и храброшћу, највероватније због раскошних латица и кружног облика. Са друге стране, некима представља симбол захвалности, разумевања за недолично понашање, али и најискренијих осећања.

Поклањањем беле хортензије одајемо утисак да су нам ближњи најважније особе на свету.

Плава означава безусловну и снажну љубав, иако је друга страна понекад не узвраћа на исти начин. Цвет у пинк нијанси означава истинску љубав.

Прочитајте још: НИКО јој НИШТА НЕ МОЖЕ, јача је од ЗИМЕ! Засадите је и ЗАБОРАВИТЕ!

4. Красуљак

Према грчкој митологији овај цвет везује се за богињу Артемиду, ћерку бога Зевса и сестру близнакињу бога Аполона. Стога, представља симбол жене.

Такође, могу му се приписати и скромност, стрпљење, преиспитивање, одана или, вечна љубав.

Нордијска митологија
У нордијској митологији, красуљак се везује за Фреју, богињу љубави, лепоте и плодности, те је зато симбол рођења, мајчинства и новог почетка. 

Овај цвет можете поклонити породиљама, како бисте пожелели срећу, а иначе се користи као декорација на прославама, јер емитује позитивне вибрације. Изгледом подсећа на сунце, те описује особу која уноси радост у животе ближњих.

5. Љиљан

Овај цвет означава потпуну посвећеност мушкарца својој дами. У грчкој и римској митологији повезује се са богињом Хером, односно Јуноном, представницама брака и стварања.

Љиљан представља знак љубави и оданости. 

Жути цвет симбол је обмане и раздраганости, наранџасти и црвени страсти, а розе сујете.

Прочитајте још: МИШКО има у Сремчици ПЛАНТАЖУ и живи од продаје БАНАНА (ФОТО)

Фото: Депозит

6. Каранфил

Каранфил шаље поруку љубави, врлине и узвишености. Бели каранфил симболизује доживотну верност, те лепоту и невиност. Жути, пак, представља неодлучност, пољуљана осећања према партнерки, завист, одбијање и разочарање.

Розе цвет одише приврженошћу, нежношћу и мајчинском љубављу. 

Црвени, као и у претходним примерима означава страст, разнобојни љубазност, а онај који има само обрисе друге боје, негирање и одбијање, али и кајање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas