Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРТ

Пола милиона ЛАЛА, саобраћајни знакови за ЈЕЖЕВЕ и лишће за бубе

У Бечу имају посебан приступ градским парковима.

1605013434_Ft_1_2020-11-01.jpg
Фото: Еурокомпр
Oglas

Доласком јесени запослени у Градском зеленилу у Бечу имају задатак да одстране сасушено летње цвеће из паркова и да на 700 места засаде 500.000 луковица лала које ће заштити шипражјем.

Прочитаје још: На УЖАС Микија Мауса највећи синдикат у ДИЗНИЛЕНДУ имају МАЧКЕ, да ли знате које још ЖИВОТИЊЕ тамо РАДЕ?

Ботаничари ће поставити знакове у парковима како би посетиоци били обазриви док лале не процветају у пролеће.

Знакови упозоравају посетиоце да пазе!

Ових дана ће се одстранити и лишће опало са уличног дрвећа којег има 100.000 у Бечу. Осушено лишће одговара маси од 1.000 тона и већим делом ће се одложити у погону за компостирање Лобау. То је највећи погон у Аустрији где се органски оптад одлаже, припрема за компостирање, врши се просејавање компоста и добија готов производ. Ђубриво из погона Лобау може да се користи и у органској производњи.

Прочитајте још: Већ сте их ПРИМЕТИЛИ, оне су НАЈПОУЗДАНИЈИ знак да стиже ЈЕСЕН

Лишће се у парковима оставља и користи као уточиште за јежеве Фото: Еурокомп

У великим парковима као што су Пратер или Дунавски парк опало лишће се користи као природно ђубриво за површине које су прекривене жбуњем, а мање гомиле лишћа представљају уточиште за инсекте и животиње током зиме.

Прочитајте још: МИШКО има у Сремчици ПЛАНТАЖУ и живи од продаје БАНАНА (ФОТО)

Званичници апелују на Бечлије које поседују баште да при одлагању лишћа помогну јежевима тако што ће оставити један део за њих. Јежеви зими проводе пет месеци у хибернацији и могу да искористе мање гомиле лишћа као своје уточиште у коме ће провести зимски сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas