Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Према старом веровању ове ТРИ БИЉКЕ доносе срећу у кући

Да ли знали да се за одређене биљке верује како доносе срећу укућанима уз које расту?

1635230119_shutterstock_2032757495.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најбољи начин да свој дом учините пријатнијим и здравијим местом за живот је да у њега унесете биљке. Биљке прочишћују ваздух, а многе од њих и неутралишу зрачења електричних уређаја. Ипак, можда нисте знали да се за одређене биљке верује како доносе срећу укућанима уз које расту?

Дрво новца

Само име говори у чему је ова биљка "стручњак". Према фенг шуију, дрво новца врхунски је срећоноша и традиционално се поклања за успех у каријери и послу, односно материјално благостање. Кинези ову биљку поклањају за Нову годину. Како би подстакла доток новца, треба је поставити близу улазних врата. Ипак, постоји једна зачкољица. Не смете допустити да биљка увене или буде у лошем стању. Дрво новца или расула има меснате листове који наликују на кованице.

Прочитајте још: Тропски осећај и током зиме: Како се гаји БАМПУС ПАЛМА?

Јасмин

Јасмин има опојан мирис и сматра се јаким афродизијаком. Верује се да јасмин помаже одржавању романсе, да привлачи љубав, новац и помаже у остварењу снова.

Кактус

Према веровању древних Маја и Кинеза кактус доноси прилике у живот. Кактус који цвета симболизује срећу и његов власник ускоро може очекивати добре вести.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas