Oglas
· · Komentari: 0

Tropski osećaj i tokom zime: Kako se gaji BAMPUS PALMA?

Bambus palma je sobna tropska biljka koja će uz pravilno održavanje doneti dozu egzotike svakom enterijeru.

1635160414_shutterstock_1800255874.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uprkos svom imenu, uopšte nije u pitanju bambus već vrsta palme. Poreklo je uz Meksika i centralnog dela Amerike i prirodno rastu kao šumske biljke, a zanimljivo je i to da se nalaze na mnogim lista prečišćivača vazduha.

Bambus palma i nega

Popularne su kućne biljke zato što se malo održavaju i dobro se snalaze u različitim uslovima osvetljenja i zahtevaju konstantnu vlagu.

Svetlost

Bambusove palme savršena su tropska biljka za uslove srednje do slabe svetlosti. Za razliku od drugih palmi, ne zahtevaju jako svetlo da bi uspele. Dobro se snalaze u različitim svetlosnim uslovima jedino bi trebalo da izbegavate vruću i direktnu sunčevu svetlost jer će im opeći osetljivo lišće.

Pročitajte još: Biljke koje možemo gajiti na terasama I TOKOM MRAZEVA

Zemljište

Vlažno, ali dobro drenirajuće tlo je najbolje za bambusove palme. Idealno je zemljište koje je porozno, ali bogato humusom.

Voda

Tlo bambusovih palmi treba održavati ravnomerno vlažnim, ali nikako skroz mokrim. Bambusove palme su osetljive i na preterano zalivanje i na nedovoljno zalivanje. Dozvolite da se vrh zemlje malo osuši između zalivanja.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas