Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
симболика

Свако цвеће има значење: Откријте коју скривену поруку вам шаљу када га добијете на поклон! (ВИДЕО)

Да ли сте знали да свако цвеће има значење повезано са њим? И, да ли постоји цвеће које приличи одређеним приликама?

1625482378_flowers-3496721_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Цвеће је део најважнијих прилика у нашем животу. Оно је упадљиво присутно на рођенданима, сахранама, матурама, венчањима итд., Чине саставни део нашег живота. Неко цвеће такође има верски значај. 

Прочитајте још: Биљке обожавају ГОРКУ СО: Шест начина употребе у баштованству! (ВИДЕО)

Сви знају да црвена ружа означава романтичну љубав и да се никоме не шаљу жуте руже када је у жалости. Међутим, значења су повезана не само са ружама већ и са другим цветовима. Већина људи не узима у обзир значење цвећа пре даривања цвећа. Слично томе, људи који приме цвеће можда не знају њихово значење и отуда им недостаје основна порука. 

Кала је идеалан избор за венчани букет, будући да је повезују са чистоћом и невиношћу.

Значење цвећа

Извојили смо за вас значење најчешћих врста цвећа, која се срећу у цвећарама.

Фото: Пиксабеј

Алстромериа

Симбол богатства, просперитета и богатства. То је такође цвет пријатељства.

Амарилис

Симбол велике лепоте. Такође се користи за указивање на вредност која превазилази лепоту.

Анемона

Тамнија нота указује на нестајање наде и осећај напуштености. Позитивно је да симболизује ишчекивање.

Антуријум

Симболизује гостопримство. Такође се користи за указивање на срећу и обиље.

Стрелиција

Симболизује радост и величанственост. Такође се може користити за указивање на узбудљиво и дивно ишчекивање.

Кала

Симболизује лепоту и величанстваеност. Бела кала комбинују ова два атрибута са чистоћом и невиношћу повезаним са белом бојом, што га чини савршеним избором цвећа у венчаном букету.

Каранфил

Симболизује понос и лепоту. Црвени каранфил симболизује љубав, понос и дивљење; ружичасти каранфил симболизује љубав жене или мајке; љубичасти каранфил симболизује хировитост; жути каранфил симболизује презир, одбијање или разочарање; док бели каранфил симболизује невиност и чисту љубав. Пругасти каранфил преноси одбијање.

Прочитајте још: Све о гајењу собног ЈАСМИНА: Биљка деликатног и егзотичног мириса! (ФОТО)

Хризантема

Симболизује верност, оптимизам, радост и дуг живот. Црвена хризантема преноси љубав; бела хризантема симболизује истину и одану љубав, док жута хризантема симболизује непристојну љубав.

Красуљак

Симболизује невиност и чистоћу. Означава лојалну љубав и „никада нећу рећи“. Такође, означава ведрину.

Гербер

Припада истој породици као и красуљак и због тога поприма симболику повезану са цветом красуљка. Гербер посебно преноси ведрину.

Гладиола

Симболизује снагу карактера, верност и част. Цвет Гладиола означава сећање.

Хортензија

Симболизује искрене емоције. Може се користити за изражавање захвалности што сте имали разумевања у некој ситуацији. У свом негативном смислу хортензија симболизује фригидност и бездушност.

Ирис

Симболизује речитост. Љубичаста ирис је симбол мудрости и комплимената. Плави ирис симболизује веру и наду. Жути ирис симболизује страст, док бели ирис симболизује чистоћу.

Љиљани

Симболизује чистоћу и префињену лепоту. Бели љиљан симболизује скромност и невиност, наранџасти љиљан симболизира страст, жути љиљан симболизира веселост. Ускршњи љиљан је симбол Богородице.

Орхидеја

Означава егзотичну лепоту. Симболизује префињеност, промишљеност и зрели шарм. Такође симболизује поносну и славну женственост.

Руже

Симболизује љубав. Означава љубав у разним облицима. Његова симболика варира у зависности од боје, сорте и броја. Сазнајте више о значењу цветова руже. Црвене руже означавају дубока осећања, жуте пријатељство, розе захвалност, нежна осећања и захвалност, беле невиност и чистоћу, букет од више различитих боја означава помешана осећања и можете да комбинујете боје како бисте послали тајну поруку.

Сунцокрет

Означава чисте мисли. Симболизује обожавање и посвећеност. То је симбол посвећене љубави. Међутим, то је такође симбол охолости.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas