Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Који је ваш ЦВЕТ према месецу рођења? Сваки носи другачију симболику

Да ли сте знали да је сваки месец у години повезан са неким цветом и да сваки од њих има неко значење?

1642442788_56390d54df5df2e29ed476ed5d96e8bf90bdadda.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У зависности од тога када сте рођени, другачији цвет је ваш симбол, а његово значење можда се уклапа са вашом личношћу или је, пак, у потпуној супротности са њом.

Јануар – каранфил

Овај цвет има различита значења у различитим културама, али оно које се најчешће понавља је – љубав! Различите нијансе такође имају посебна значења и повезују се са одређеним приликама, па тако бели каранфил може да симболизује добру срећу. Ако желите да засадите каранфиле, требаће им пуно сунца и доста воде.

Фебруар – љубичица

Током времена, љубичице су добиле значење верности и лојалности. Најчешћа боја је, наравно, љубичаста, али постоје и друге нијансе. Цветови су помало осетљиви, па можете прво да их држите унутра, а изнесете напоље тек по лепшем времену. Треба им скоро стално влажна земља.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Оно што прво угледате на 3 слике, говори много о вашој ТРЕНУТНОЈ СИТУАЦИЈИ (ФОТО)

Март – жути нарцис

Нарцис је право цвеће за дочекивање пролећа, јер симболизује нови почетак или обнављање нечега. Уколико желите да процвета за ваш рођендан, обавезно га држите у кући, а напољу их можете посадити најбоље на јесен, тако да имају око шест сати сунчеве светлости свакодневно.

Април – бела рада

Ово цвеће, познато и под називом красуљак, означава младост и чистоту. Постоје различите нијансе овог цвета, али свима им је заједничко да ће улепшати дан скоро било коме. У башти могу да порасту до изненађујуће висине, а неопходно им је пуно воде и директна или макар делимична изложеност Сунцу.

Мај – ђурђевак

Деликатно цвеће у облику звона повезује се са мајчинством и зато представља један од најбољих поклона за Дан мајки (Мајчин дан). На једној стабљики појављује се неколико цветова који се сјајно истичу у односу на зелену површину. Имају сладак мирис и могу да опстану у влажним и сеновитим деловима баште, а не расту пуно у висину.

Јун – ружа

Као и код каранфила, различите боје руже имају другачија значења, али оно најопштије је – љубав! Црвене руже се повезују баш са романтичном љубави, док жуте представљају занимљив поклон за неког рођеног у јуну. Треба им место на коме се не задржава превише воде и барем шест сати сунчеве светлости.

Јул – жаворњак

Ово је дефинитивно цвет који ће привлачити пажњу у вашој башти, а најчешће се повезује са грациозношћу и позитивношћу. Ружичаста нијанса представља несталност, жута безбрижност, а љубичаста љубазност и финоћу. Треба му директна сунчева светлост и пуно воде.

Август – гладиола

С временом, ова биљка егзотичних цветова добила је значење интегритета и упорности, јер приказује неумољивост опстајањем током најврелијих месеци у години. Често је сматрају старомодним или традиционалним цветом, јер се гаји у вртовима већ вековима. Ако их посадите близу ограде дворишта, могу да порасту налик правим торњевима, а треба им, наравно, пуно сунца и воде.

Септембар – Лепа Ката

Ово цвеће, познато још као астер, цвета на јесен и многи верују да је вредно чекања. Симболизује деликатност и стрпљивост, а најбоље расте у области делимично у хладу, са земљом која се лако исуши након заливања.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ који користе многе компаније на разговору за посао - 4 ПИТАЊА откривају СВЕ о вама

Октобар – кадифа

Кадифе симболизују страст и креативност, а долазе у жутим, наранџастим и црвеним нијансама које симболизују промену боје лишћа на јесен. Цветају током целе јесени, све док не падне снег, а постоји неколико подврста. Све су лаке за узгајање и добро им је на сунцу.

Новембар – хризантема

Иако се често гаје као годишње биљке, заправо су вишегодишње и цветају у разним бојама пред крај јесени. Симболизују пријатељство и дуговечност, тако да представљају и занимљив поклон за неког блиског. Треба им пуно сунца и влажна земља.

Децембар – бели нарцис

Овде је у питању исти род као код жутог нарциса, али се његова бела варијанта повезује са децембром, тако да је то једини цвет који има везе са два различита месеца. Бели нарцис лако процвета у децембру, а симболизује наду и као такав је добар украс за породичну трпезу и кућу. Треба му што више сунца и сува земља.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas