Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
украсна биљка

Све о гајењу собног ЈАСМИНА: Биљка деликатног и егзотичног мириса! (ФОТО)

Једна од најлепших и најмириснијих биљака, која може да се гаји и у затвореном простору.

1625054045_flowers-6356673_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Мирисно, деликатно и егзотично - толико је лепог на једном месту у биљци јасмина. Ако тражите дивну биљку за раст у затвореном, не тражите даље. Јасмин је украсна собна биљка коју сте тражили.

Прочитајте још: После грицкања, ЉУСКЕ семенки и коштуњавог воћа ставите у земљу и гледајте како вам биљке бујају! (ВИДЕО)

Уколико приметите да се лишће суши, значи да је биљка превише изложена сунчевој светлости.

Каква врста тла је потребна јасмину?

Јасмин преферира порозно и добро дренирано земљиште. Можете да додате материјале попут коре кокосовог ораха или друге органске материје, што ће помоћи да се земљиште испразни и остане светло и прозрачно. Такође можете да користите тресетну маховину за узгој јасмина или чак да купите мешавину за саксије купљену у продавници. У идеалном случају, добра мешавина за саксију садржи мешавину вермикулита, перлита и тресетне маховине. Ове смеше ће помоћи упијању влаге и збијању земље.

Колико воде треба јасмину?

Биљке јасмина нису захтевне за одржавање када је у питању наводњавање. Потребно им је мало воде у периоду након опадања цветова (што је обично рано зими, као и рано пролеће), али им користи влажно окружење за раст током остатка године. Не желите да земља буде наквашена, али у сваком тренутку треба да буде влажна на додир. Заливајте биљку јасмина једном или два пута недељно. Када заливате, добро је натопите да би вода допрла до корена. 

Фото: Пиксабеј

Осунчаност?

Биљке јасмина су специфичне по томе што им је потребно тачно одређено место на којем ће да расту. Изаберите добро осветљену собу или ону која прима пуно сунца, као и ону која обезбеђује добру циркулацију ваздуха. Биљке јасмина могу поднети само око четири сата директне сунчеве светлости дневно, али зими им треба чак и мање од тога. Можда ћете морати да затворите жалузине или преместите биљку у одређено доба године ако установите да ваша биљка прима превише сунца. Ако се ваша биљка налази у прозору окренутом ка југу, може се побољшати њен раст, јер ће сунчева светлост добирати у кључним тренуцима у току њеног раста. Ако се лишће спарушило, промените јој место.

Прочитајте још: Размножите РУЗМАРИН најбржом методом: Имаћете неограничен број садница већ након 10 дана! (ФОТО)

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas