Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна врхунских ЦВЕЋАРА: Раствор који ће повратити биљке у живот

Залијте ваше увеле биљке и резултат ће бити видљив већ следећег дана

1673344320_2be8350d783e30fe2c283ffb94b840e64acbecef.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Све што је потребно је да не бацате љуску јајета и кору од банане када их поједете.

Биће вам потребни следећи састојци:

Кора од 1 банане
1 кашика млевене кафе
Љуска од 1 јајета
300 мл воде

Припрема:

Све састојке ставите у блендер и заједно их измиксајте. Овим раствором залијте ваше увеле биљке и резултат ће бити видљив већ следећег дана.

Раствор можете да сипате и у саксију са здравим кућним лепотицама и оне ће постати још бујније и зеленије. Уколико желите да ваше цвеће увек изгледа здраво и задивљујуће поступак понављајте повремено.

Прочитајте још: Пет ствари које мачке највише воле: Дремка на првом месту

Како ови састојци делују на биљке?

Банане имају калијум, фосфор и калцијум, па баш из тог разлога имају позитиван ефекат на биљке. Ови храњиви минерали изузетно погодују биљкама у процесу опоравка. Фосфор у банани такође помаже у добром расту корена и нових изданака.

Љуске садрже преко 30% калцијума. Приближно свака љуска даје око 4 милиграма калцијума. Поред калцијума садрже и магнезијум, фосфор, калијум и натријум и око 5% органске материје која је од великог значаја за квалитет земљишта. Органска материја налази се у опни која остаје на љусци у облику протеина и значајан је извор азота. Уколико не перете љуске од јаја, садржај органске материје може бити и већи.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas