Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

За природно лечење ШТИТНЕ жлезде, довољна је 1 чаша дневно: Направите сами ЛИКЕР од МЛАДОГ ОРАХА (РЕЦЕПТ)

Природни лек за велики број тегоба

1659340182_mlad-orah.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ликер од ораха, познат и као ораховац ликер или ораховача ракија, јесте природни лек за велики број тегоба, пре свега захваљујући свом богатом садржају витамина Ц и јода.

Прочитајте још: Биљка МЕСОЖДЕРКА: Све што треба да знате о њој и како да је гајите

Када се беру зелени ораси за ликер

Зелени ораси за ликер треба да се беру друге пловоне маја или прве половине јуна. Дакле, свакако их треба убрати пре формирања плода ораха, док су зелени и величине лешника или крупнији.

​Важна напомена

Пре било руковања са младим зеленим орасима, обавезно треба да ставите гумене рукавице да бисте заштитили руке од веома неугледних браон флека које је јако тешко касније скинути. Пожељно је да заштитите и одећу.
Како се прави ликер од зелених ораха

Како направити ликер од зелених ораха? Ово је најпознатији народни рецепт за ликер од младих ораха, који може да се допуни са осталим састојцима по укусу (ванила, поморанџа итд.).

Ликер од зелених ораха – рецепт:

Неопходни састојци

– 12 младих зелених ораха

– 400 г смеђег шећера (или меда по жељи)

– по жељи штапић ваниле, цимета, каранфилић, наранџа и др.

– 1 лимун, исећи на комаде

– 1 литар домаће ракије

Начин припреме:

За ликер од ораха треба опрати орахе и исећи их на два дела или на четвртине (зависно од њихове величине). Лимун опрати и исећи га на комаде. Орахе и лимуне ставити у већу стаклену теглу од 3-5 л. Орасима и лимуну треба затим додати шећер (или мед), зачине по жељи и домаћу ракију и добро промешати да се шећер боље раствори, преноси садња.цом. Затим затворите теглу и држите је на сунцу 40 дана. Сваки дан помало промућкати, али не отварати. Након 40 дана, процедите ораховац ликер кроз газу у другу боцу, коју ћете чувати на хладном и тамном месту.

За шта је добар ликер од зелених ораха као лек?

Ликер од зелених ораха као лек и данас служи као прва помоћ за многе који имају стомачне тегобе и као природни лек за анемију и јачање крви. Незрели плодови ораха, са меканом средином, представљају право природно богатство витамина Ц и јода, тако да је ораховача ракија од памтивека била коришћена за различите производе који помажу код тегоба тироидне жлезде, нарочито у случају њне ослабљене функције- хипотироидизма. Ликер од зелених ораха је једнако ефикасан за олакшање варења, пролив, затвор, горушицу, надимање, грчеве у желуцу и стомачне инфекције.

Дозирање:

За природно лечење штитне жлезде потребно је пити 1 чашу ликера од ораха дневно, ујутру на празан стомак.

У случају стомачних проблема и анемије, препоручена доза је 1 шоља ујутру и једна увече.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas