· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ

Ајрис ЕПФЕЛ је најстарија МОДНА ИКОНА! Има милионе пратилаца, а недавно је 100. рођендан прославила на Менхетну (ФОТО)

Славна старица има више од два милиона пратилаца на друштвеним мрежама.

1636666543_shutterstock_426869029.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Старица Ајрис Епфел је прослављена модна креаторка и муза недавно је прославила свој 100. рођендан на 100. спрату највише стамбене зграде на свету на Менхетну, у великом стилу баш онако како највећим модним иконама и пристаје.

Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години

Она је каријеру изградила као америчка пословна жена, дизајнерка ентеријера и модна икона. Послујући са својим супругом Карлом, од 1950. до 1992., Епфел је водила каријеру у текстилу, укључујући и уговор са Белом кућом који је обухватио девет председништава. У духу своје успешне каријере прославила је и 100. рођендан на 100. спрату Централ Парк Тауер, највише зграде на свету у срцу Њујорка.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

Епфел је рођена у Њујорку 29. августа 1921. Провођење времена са баком и дедом у Бруклину изазвало је њено интересовање за текстил након што је видела велике количине тканина, које су њени старији рођаци користили за шивење предмета у добротворне сврхе.

Епфел и њен покојни супруг Карл Епфел, који је такође живео 100 година, поседовали су "Олд Ворлд Веаверс" од 1950. до 1992. године. Више од четири деценије, овај двојац је радио за девет администрација Беле куће, од Харија Трумана до Била Клинтона, чиме је Епфел добила надимак „Прва дама тканине.”

Прочитајте још: Удаћу се једино за војводу Марка Миљанова: Како се Стефанија заљубила у дупло старијег удовца и запросила га

Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)

Њене свакодневне одевне комбинације увек су иновативне и јединствене, а у њеном духу, стилу живота и савршеним одевним комадима бројне познате личности траже инспирацију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.