Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пажљиво

Шест ствари које не треба ПРАТИ у машини, јер могу да јој нашкоде

Свако ко је макар једном прао већу количину одеће ручно зна колико је веш машина непроцењива.

1605541529_Depositphotos_95223002_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Шта више, веш машина вам даје прилику да у њој поред одеће перете и читав низ других ствари попут – обуће, ћебади, постељине, јастука, дечијих играчака, ранчева и сл. Међутим и поред невероватних способности ваше веш машине она ипак није препоручљива за прање одређених ствари. Звучи безбазлено али поједине ствари осим што могу да буду трајно уништене, могу да нанесу и непоправљиву шетету вашој веш машини.

Плетене капе

Иако звучи неправедно плетени детаљи попут капа не би требало да се перу у веш машини. Истина је да се лако запрљају и да их је после свега пар ношења потребно прати, али се одуприте помисли да их убаците у веш машину. Нежна вуница од које су направљени не може да поднесе циклус окретања у бубњу, због чега је препоручљиво да их перете ручно.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Трик који ће ОСВЕЖИТИ ваше ЈАСТУКЕ: Биће чисти и мирисни

Јастуци са меморијском пеном

Иако се већина јастука може сасвим безбедно прати у веш машини, они направљени од меморијске пене, нису на тој листи. Када овакви јастуци прођу кроз циклус прања претварају се у влажне нереде без очигледне структуре, док многи од њих постану непрепознатљиви након циклуса центрифуге.

Одећа са шљокицама

Одећи на којој се налазе ситне пришивене шљокице није место у вашој веш машини. У ту групу спадају и лепљени детаљи, који су превише деликатни да би издржали циклус прања. Оваква врста одеће захтева ручно прање, а ако је реч о дугој хаљини препуној шљокица можете да размислите и о варијанти хемијског чишћења.

Женске ташне

Додаци попут женске торбе никако не би смели да се нађу у вашој веш машини. Прање чак и на врло ниским температурама може видно да оштети облик и материјал од које је торба начињена. Такође апликације и сви додатни украси на торби свакако не би прошли неоштећено.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Зашто нам ЗАВЕСЕ нису тако потребне?

Кишне кабанице

Кишне кабанице су направљене од водотпорних материјала што значи да их дубински не можете опрати. У том погледу најједноставније испирање текућом водом под тушем након што сте приметили да се запрљала је сасвим довољно. Препоручљиво је такође да се суши на отвореном.

Ствари које садрже чипку

Иако постоји заиста много програма за прање, од оних за најнежнију тканину до оних за заиста запрљане комаде одеће, чипка никако не би смела да се нађе у веш машини. Ткање од ког је чипка настала је исувише фино да би издржало процесе окретања и испирања у веш машини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas