Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како препознати особу која вам завиди и жели зло: Један сигнал је очигледан, а сви га игноришемо

Замислите тренутак у којем се суочавате с невољом - губитак посла, пљачка, издаја, неуспех на емотивном или професионалном плану. У том тренутку, особа се може појавити као ослонац

1715093043_shutterstock_1042033690.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У дубинама људске интеракције често се крију нијансе које измичу површинској перцепцији, а завист, попут скривене сенке, често се прикрива иза фасаде брижности и подршке. Некада неопажено, ово осећање може снажно ковитлати испод површине, обликујући однос у којем се љубазност и суосјећање стапају с замраченим наканама.

Замислите тренутак у којем се суочавате с невољом - губитак посла, пљачка, издаја, неуспех на емотивном или професионалном плану. У том тренутку, особа се може појавити као ослонац, пружајући подршку и саосећање. Међутим, чудно је приметити промену у њеном односу према вама - од хладноће до изненадног интересовања за вашу ситуацију. Можда се сетите тренутака када је исмејавала ваше идеје или критиковала ваше ставове.

Психолози упућују на чињеницу да завист изазива исте реакције у мозгу као и физичка бол, што може довести до дубоких емоција мржње и задовољства туђим невољама. Пажљивим посматрањем, можете приметити суптилне знакове задовољства у туђем неуспеху, било кроз суптилан осмех или претерану заинтересованост за детаље ваше невоље.

Овакви односи могу бити токсични, нарочито када су представљени као пријатељство. Истинска подршка не би требала имати калкулацију у позадини, те уколико се суочавате с особама чије деловање указује на супротно, можда је најбоље ограничити интеракцију на неопходни минимум или потпуно прекинути комуникацију, посебно у случајевима када радите заједно како бисте заштитили своје емоционално благостање и интегритет.

Нај жена 

Бонус видео 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas