· · Коментари: 0
решење

Навике због којих одећа брзо пропадне: Шта треба да избегавате?

Пластични офингери, пречесто хемијско чишћење, погрешно прање у машини... Погледајте које то грешке правимо, а које уништавају нашу одећу.

1608282857_Depositphotos_314111012_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Понекад због неправилног руковања гардеробом, погрешног начина прања или неодговарајућег складиштења, наши омиљени одевни комади се врло брзо униште. 

У наставку прочитајте шта доводи до тога и како спречити да одећа брзо пропадне.

Слажете кожну одећу

Користите пластичне офингере
Стручњаци саветују да је боље користити дрвене офингере, јер они мање оштећују одећу. Такође, битно је да је одговарајуће величине. Премали офингери могу негативно да утичу на облик капута, јакни или сакоа, због чега губе форму у подручју рамена.

Набори на кожним јакнама и панталонама стварају се јер их савијате приликом одлагања. Уместо тога, кожну гардеробу ставите на чврсте вешалице.

Прочитајте још: Како помоћи УСАМЉЕНОЈ пријатељици? Ево неких КОРИСНИХ САВЕТА

Не користите спреј за одржавање обуће

Погрешно одржавање обуће доводи до пребрзог уништавања. Обућа, нарочито током јесени и зиме, захтева одржавање уз помоћ спреја који их штити од влаге и прљавштина и огреботина. 

Често носите одећу на хемијско чишћење

Ако на етикети за прање одеће не стоји 'само хемијско чишћење', тада је можете пажљиво опрати ручно са благим детерџентом. Тако ћете уштедети новац, а нећете оштетити осетљиву тканину попут свиле и кашмира, јер хемикалије које се користе у професионалном чишћењу временом могу да их униште.

Фото: Депосит

Не затварате рајфершлусе пре прања

Спортску опрему након тренинга баците право у корпу за веш
Ово никако није добра идеја, јер знојава спорстка одећа може да ухвати буђ, поготово ако је влага велика и ако се не опере неколико дана касније. Стога, најбоље би било да спортску одећу прво осушите пре него што је ставите у корпу с остатком прљавог веша или је одмах након тренинга убаците у машину за прање.

Ово је веома битно јер се рајфешлуси у машини могу закачити за другу одећу и тако оштетити осетљиве тканине, попут свиле или чипке. Стога, пре прања добро све прегледајте и затворите их.

Стално носите свој омиљени брусхалтер

Многе жене када пронађу брусхалтер који им савршено одговара, не одвајају се о њега и носе га сваки дан. Међутим, ова навика може да поквари његов облик, због чега се препоручује да грудњак мењате на сваких неколико дана.

Прочитајте још: Како да спречимо рамазивање ајлајнера: Примените следеће кораке

Купаће костиме перете у машини за веш и грубо их цедите

Познато је да се купаћи костими могу раширити и изгубити свој облик уколико их перемо у веш машини, нарочито на високим температурама и дужим циклусима. Стога, препорука је да их перете ручно у млакој води. Након прања никад их немојте грубо цедити јер тако губе своју еластичност. Ставите бикини на један пешкир и истисните влагу другим пешкиром, а затим га пажљиво положите да се потпуно осуши. Тако ћете продужити трајање. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.