· · Komentari: 0
šminka

Kako da sprečimo ramazivanje ajlajnera: Primenite sledeće korake

Nakon što provedemo pola sata za iscrtavanje savršene linije, zaista je frustrirajuće kada se ona razmaže nakon sat ili dva.

1608121728_Depositphotos_233864908_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Debljinu i dužinu linije prilagodićemo obliku oka i spuštenosti kapaka. Da bi ajlajner bio simetrično nanet, najbolje je iscrtavanje početi od kraja oka i liniju izvlačiti ka obrvi, pod uglom od tridesetak stepeni.

1. Izaberite kvalitetan ajlajner koji je zaista dugotrajan

Vodootporan gel ili tečni ajlajner je najbolji izbor za celodnevni makeup. Ali, ako vam se desi da pogrešite – ne brinite jer će se lako skinuti uz pomoć vazelina i tupfera.

Pročitajte još: Prirodna rešenja za SUVU KOSU tokom zime

2. Iskoristite prajmer

Pre nanošenja ajlajnera, na kapke stavite prajmer, koji će šminku na očima održati svežom preko celog dana.

3. Pazite se ulja

Ulje je glavni razlog zbog kog se ajlajner razmazuje ili preslikava na kapku. Da se šminka ne bi razlila pod uticajem znoja ili sebuma, koristite lagani puder ili BB kremu. Ako imate masniju kožu, ne zaboravite da nakon stavljanja šminke uklonite višak masnoće pomoću papirne maramice.

Foto: Deposit

4. Slojevitost

Ne samo što treba da stavite nekoliko slojeva ajlajnera, već preko linije treba da nanesete završni prelaz u vidu senke (izaberite onu koja je iste ili slične nijanse kao i ajlajner koji ste naneli) da biste ga držali na mestu. Ako ipak želite izrazito crnu završnicu, probajte sa tamnijom nijansom senke.

Pročitajte još: Sada svi želimo GUSTE OBRVE: Ove greške utiču da izgledaju tanje

5. Ne zaboravite na maskaru

Vodootporna maskara će pomoći da šminka ostane na svom mestu, a time ćete izbeći izgled rakuna.

6. Budite uvek pripremljeni

Stavite jedan ajlajner u torbu – za svaki slučaj. Ako se u nekom trenutku ipak razmaže, moći ćete da ga popravite za nekoliko minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.