Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисно

Правимо грешке када ЛАКИРАМО НОКТЕ: Како да их избегнете

Иако се чини да не постоји једноставнија ствар од лакирања ноктију, оно може бити веома фрустрирајуће, јер понекад нокти, чак ни после много уложеног труда, не изгледају беспрекорно.

1605775123_Depositphotos_357008808_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Како бисте што дуже имале уредан и леп маникир, трудите се да избегнете типичне грешке које правимо кад је у питању лакирање ноктију.

Не посвећујете довољно пажње њиховој чистоћи

Пре лакирања ноктију, треба их детаљно очистити алкохолним сирћетом (видљива и скривена прљавштина се на њима накупила током дана). Уколико приметите остатке лака, пређите нокатну плочу ацетоном, како бисте осигурале да су нокти савршено чисти. Важно је да након коришћења ацетона или прања руку увек сачекате да се нокатна плоча потпуно осуши, како не би пуцала. Тиме ћете осигурати и да лак дуже траје, као и да не изгледа рељефно.

Додатни савет
Уколико за чишћење куће користите неке агресивне хемикалије, кожу руку и нокте обавезно заштитите рукавицама. Хемијска средства могу оштетити површину нокта, па је одговарајућа заштитна опрема најбољи начин да то спречите

Прочитајте још: Све састојке имате код куће: Решите се МИТИСЕРА на НОСУ

Журите, па не користите базни лак

Базни лак треба да буде други корак при сређивању ноктију јер гарантује дужу постојаност лака. Нанесите га на целу површину, посебно водећи рачуна о врху јер је тај део нокта најподложнији листању и пуцању. Уколико желите интензивну боју, пре него што нанесете други слоја лака, сачекајте да се први потпуно осуши. Након што завршите са лакирањем, не заборавите топ цоат уз који ће се нокти брже осушити, а боја бити постојанија и лепша.

Прочитајте још: Фен никад на најјаче: Савети за лепу и НЕГОВАНУ КОСУ

Заборављате на важност одржавања

С времена на време нокте треба намазати уљем или лаком с витаминима, који ће побољшати њихов квалитет и спречити листање и пуцање. Неопходна је и редовна нега околне коже, као и сређивање заноктица, како би ваш маникир увек изгледао беспрекорно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas