Oglas
· · Komentari: 0
korisno

Pravimo greške kada LAKIRAMO NOKTE: Kako da ih izbegnete

Iako se čini da ne postoji jednostavnija stvar od lakiranja noktiju, ono može biti veoma frustrirajuće, jer ponekad nokti, čak ni posle mnogo uloženog truda, ne izgledaju besprekorno.

1605775123_Depositphotos_357008808_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kako biste što duže imale uredan i lep manikir, trudite se da izbegnete tipične greške koje pravimo kad je u pitanju lakiranje noktiju.

Ne posvećujete dovoljno pažnje njihovoj čistoći

Pre lakiranja noktiju, treba ih detaljno očistiti alkoholnim sirćetom (vidljiva i skrivena prljavština se na njima nakupila tokom dana). Ukoliko primetite ostatke laka, pređite nokatnu ploču acetonom, kako biste osigurale da su nokti savršeno čisti. Važno je da nakon korišćenja acetona ili pranja ruku uvek sačekate da se nokatna ploča potpuno osuši, kako ne bi pucala. Time ćete osigurati i da lak duže traje, kao i da ne izgleda reljefno.

Dodatni savet
Ukoliko za čišćenje kuće koristite neke agresivne hemikalije, kožu ruku i nokte obavezno zaštitite rukavicama. Hemijska sredstva mogu oštetiti površinu nokta, pa je odgovarajuća zaštitna oprema najbolji način da to sprečite

Pročitajte još: Sve sastojke imate kod kuće: Rešite se MITISERA na NOSU

Žurite, pa ne koristite bazni lak

Bazni lak treba da bude drugi korak pri sređivanju noktiju jer garantuje dužu postojanost laka. Nanesite ga na celu površinu, posebno vodeći računa o vrhu jer je taj deo nokta najpodložniji listanju i pucanju. Ukoliko želite intenzivnu boju, pre nego što nanesete drugi sloja laka, sačekajte da se prvi potpuno osuši. Nakon što završite sa lakiranjem, ne zaboravite top coat uz koji će se nokti brže osušiti, a boja biti postojanija i lepša.

Pročitajte još: Fen nikad na najjače: Saveti za lepu i NEGOVANU KOSU

Zaboravljate na važnost održavanja

S vremena na vreme nokte treba namazati uljem ili lakom s vitaminima, koji će poboljšati njihov kvalitet i sprečiti listanje i pucanje. Neophodna je i redovna nega okolne kože, kao i sređivanje zanoktica, kako bi vaš manikir uvek izgledao besprekorno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas