Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

ШОКАНТНО! Да ли ПЕРЕТЕ нову одећу ПРЕ ПРВОГ ношења?

Перемо руке након доласке кући или пре оброка, али нову одећу великодушно пуштамо у своје домове и на своја тела без претходног првог прања

1596702024_odeca.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Да ли перете ли одећу коју сте тек купили?

Већина на ово питање одговара негативно, па су стручњаци Универзитета у Њујорку спровели истраживање и утврдили што се све скрива у тек купљеним одевним предметима.

Прочитајте још: Зашто СРПСКИ ТУРИСТИ бирају баш ОВО летовалиште? Луксуз, базен спа... а ТЕСТ НА КОРОНУ НЕ ТРЕБА

Прочитајте још: МАЊЕ ЈЕ ВИШЕ, како да са МИНИМАЛНО ШМИНКЕ постигнете оно што желите

На новој одећи налазе се микроби који потичу од интимних делова тела?!

Укупно 14 комада одеће, од доњег веша до јакни, купљено је у три различите радње и подвргнуто лабораторијском тестирању. Резултати су врло шокантни - на свим одевним предметима су пронађени микроби који иначе припадају интимним деловима тела.

Како се одећа ИНФИЦИРА
Одећа је инфицирана из два разлога. Прво, поједини потрошачи купују и кратко носе одевне предмете након чега их враћају у продавницу, а одећу која је враћена трговац брже-боље враћа на полицу како би је што пре продао. Са друге стране, никад се не зна тко је све испробао одређени одевни предмет.

Прочитајте још: Заштитите КОСУ ОД ТОПЛОТЕ! Зашто је то ВАЖНО и шта радити?

Директор за микробиологију и имунологију са овог универзитета објашњава да уколико не оперете нову одећу пре ношења, то је као да дирате некога испод пазуха.

У већини случајева, како тврди нам се неће ништа догодити, али инфекције су увек могуће.

Прочитајте још: ТАЈНЕ наношења ПАРФЕМА, како да траје ДУЖЕ

Микроби се на одећи могу задржати недељама па чак и месецима. Притом се са одеће преносе на тело особе која је носи, а затим шире даље што може довести до непријатних зараза.

Прочитајте још: Да ли и ви имате проблем са ПОДОЧЊАЦИМА? Ево како да их ублажите

Неке од пронађених бактерија уобичајено се налазе на кожи, док друге припадају искључиво фекалијама, носу и устима. Подручја са највише бактерија су она испод пазуха и у близини полних органа и задњице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas