Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МУДРОСТ

Што сте бољи други су према вама гори: Ево како да У ПЕТ КОРАКА промените то!

Од детињства нас уче да на зло не одговарамо злом. Говоре нам да на зло треба узвраћати добрим. Уче нас да је доброта најбољи начин за решавање сукоба и како добро увек мора да победи.

1595595826_Depositphotos_11205891_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Међутим, психолог Клифорд Лазарус тврди да такво понашање ставља до знања ономе ко вас вређа да ће управо даљом агресијом према вама постићи оно што жели. За то постоји логично објашњење – такозвани Закон ефекта.

Он се своди на то да су људи склони да се држе типа понашања који им омогућава да задовоље своје потребе, као и обрнуто – избегавају поступке који не доводе до жељеног циља.

Прочитајте још: Жене, не прихватајте мужевљево ПРЕЗИМЕ! У супротном ћете МАЊЕ НОВЦА зарађивати

То значи да лепим понашањем према особи која је непрестано груба, показујете да такво неприхватљиво понашање само подстиче вашу љубав.

Другим речима, непрестано показујући љубазност, као одговор на грубост или агресивност, ви заправо охрабрујете такву особу да настави с лошим понашањем.

Наравно, то не значи да сваки пут треба да се разбесните кад наиђете на неког ко се неприкладно понаша, али важно је упамтити да не треба да будете ни превише фини. Ако вам нешто не одговара, веома је важно да то на време ставите до знања.

Прочитајте још: КОМПЛИКОВАНЕ жене су ПАМЕТНИЈЕ! Проверите себе, а други нек пресуде

Често се покаже да особа која је увек према свима фина, заправо покушава да на сваки начин избегне сукоб. А то не треба чинити. Не треба да на сваку грубост одговорите истом мером, али ако се укаже потреба, морате узвратити.

Блажени су кротки, јер ће наследити земљу.

Морате умети да се бринете за себе, чак и ако дођете у сукоб, који бисте радо избегли. Каже се да су “блажени кротки, јер ће наследити земљу”.

Међутим, ова библијска сентенца не значи да увек треба да окренете други образ. Ако то стално радите, врло брзо ће вам цело лице бити у модрицама!

Прочитајте још: Овакве податке нико није очекивао: Људи су најусамљенији у ОВОМ животном добу!

Како подстаћи добар однос према себи и спречити да људи према вама буду груби и агресивни:

1. Не охрабрујте људе у понашању које вам је непријатно.

2. Глумац Алан Алда је дао одличан савет: Будите искрени према људима, али одржавајте односе само док су и они искрени према вама.

3. Научите да се опирете и разумно инсистиратие на своме.

4. Не охрабрујте грубост према себи.

5. Ако се неко према вама понаша ружно и неприхватљиво, реците му то. Нема потребе да се смешите и правите да је све у реду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas