· · Komentari: 0
Poboljšanje

Nova "seat ateka" će umesto vas skidati i led sa šoferšajbne (FOTO/VIDEO)

Španski automobil će se praviti u Kvasini u "Škodinoj" fabrici u Češkoj, a do sada je prodato 300.000 primeraka

ATEKA-NASLOVNA.jpg
Foto:"Seat"

Španski "Seat" predstavio je svoj krosover "ateku" 2016. godine i od tada je prodato više od 300.000 primeraka ovog sjajnog vozila.

- "Seat ateka" je postala naš najuspešniji, najprodavaniji model - keže Karlsten Isense, predsednik "Seata" i potpredsednik za Finansije i IT - Zato smo smatrali da je vreme da ga još dodatno osavremenimo i poboljšamo.

Dizajnerski, gledano spolja, ovaj automobil je dobio nove svetlosne LED grupe, nešto drugačiju masku hladnjaka, robustnije branike.To je "ikspiriens trim" koji je doprineo da "ateka" izgleda mnogo više "of-roud". Iznutra je izmenjeno dosta toga. Dodati su veći tač-skrin ekrani, uvedena je najnovija tehnologija "Seata" (Čitaj:"Folksvagen grupe") uz koriđćenje novih savremenijih materijala.

Foto:"Seat"

Naravno, mnogo požnje je posvećeno i konekciji pa tako, sada na glasovnu komandu "Hola-Hola" ulazite u jedan sasvim novi svet za koji je zadušen "Seat konekt".


U novu "ateku" je ugrađeno mnogo toga što je do sada bilo rezervisano samo za vozila iz višeg segmenta. U "Seatu" smatraju da je ovo i jedno od najbezbednijij SUV vozila na tržištu.

Pročitajte još: Digitalni kokpit šlag na torti novog "pežoa 308"

Od vozačkih asistencija nema šta nema od čitanja saobraćajnih znakova, sprečavanja naletanja na pešake, bicikliste, upozorenja na vozila koja dolaze iz mrtvog ugla, alarmiranja vlasnika da neko pokušava da obije auto pa do mnogih drugih čudesa.

Foto:"Seat"

Ono što je nama bilo veoma zanimljivo je i činjenica da nova "ateka" imam i sistem za odmrzavanje vetrobranskog stakla za šta, tvrde u "Seatu" treba 2-3 minuta i auto je spreman za vožnju. Ko je samo jednom zimi čistio sneg i led sa šoferšajbne zna koliko je ovo sjajna stvar.

Pročitajte još: "Novosti" isprobale novi "Evropski automobil godine"!

"Ateka" je i po dimenzijama sada napredovala.Duža je za 18 mm pa je sada duga 4.381 mm, dok su visina (1.615 mm) i širina ( 1.841 mm) ostale iste. Povećan je prtljažnik pa sa 510 litara će uspešno ispuniti i želje onih kojima je veliki prtljažni prostor neophodan. U ponudi agregata su četiri benzinska i četiri dizel agregata.

Iako je osmišljena i dizajnirana u Barseloni "ateka" će se i dalje praviti u "Škodinoj" fabrici u Kvasini u Češkoj. 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.