Oglas
· · Komentari: 0

Šta videti u Barseloni?

Odlazak u Barselonu može biti odluka koja će se doneti u kratkom roku, a uspešno realizovati kao vikend tura sa kvalitetnim izletima

1672393068_Foto-Shutterstock-barselona.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Prvobitno je značajno doneti odluku o tome koji vid prevoza je adekvatan za putovanje iz snova, koje će doneti sa sobom sadržajna iskustva, nizanje uspomena i upoznavanje neverovatnih predela.

Barselona je glavni grad istoimene pokrajine i zajednice Katalonije i prostire se na raskošnoj obali Mediterana, kao jedan od glavnih ekonomskih, istorijskih i kulturnih centara u Evropi. Vikend putovanje u Barselonu sjajno je rešenje za proslavu novogodišnjih praznika, ali i turističke izlete radi upoznavanja znamenitosti tokom čitave godine. Mnogi turisti jednom kada posete ovaj grad, ponovo se vraćaju sa osmehom na licu i teže da obiđu što više znamenitosti koje su svetski predstavnici kulture, umetnosti, istorije i savremenog života.

Atrakcije Barselone koje se ne smeju propustiti na vikend putovanju


Obožavaoci bogatih sadržaja i znamenitosti sigurno će uživati u svakom trenutku tokom boravka u Barseloni. Pravo pitanje se odnosi na to šta videti u Barseloni i kako obići mnogobrojne atrakcije za svega dva ili nekoliko dana putovanja. Evropska metropola nadaleko je poznata po sjajnim arhitektonskim utvrđenjima i građevinama, kao što je Sagrada Familija koja datira iz 1882. godine.

Guelj Park privlači ogroman broj turista svojim dizajnom nepravilnog oblika, smešten na El Karmel Brdu. Odličan panoramski pregled Barselone dobija se na samom Monžuik brdu, čija visina nadmašuje 180 metara. Tu su još i Gotska četvrt iz 14. veka, spomenik Kristoferu Kolumbu i trg Katalonije, Kasa Mila i Kasa Batljo neverovatnog dizajna tvorca Gaudija, kao i čuveni muzej Pabla Pikasa.

Moderan dizajn grada koji privlači turiste iz celog sveta


Mnogo toga popularnog i atraktivnog može se videti u Barseloni, pored utvrđenja, građevina istorijskog i kulturnog značaja. U tom pogledu moderne gradnje, važno je pomenuti i čarobne ogromne fontane sa specijalnim efektima i rasvetom, raskošne trgove, šetališta i lokale za fenomenalan šoping svetski poznatih komada odevnih predmeta i aksesoara.

Za vikend ture odlično je odabrati iznajmljivanje vozila sa vozačem, kako bi se sve znamenitosti obišle, a tokom leta je obavezna poseta sjajnim Barseloneta četiri velikim plažama. Takođe, za obožavaoce fudbala, nezaobilazan je i najveći evropski fudbalski stadion kluba Barselona, izgrađen 1958. godine.

Kako najlakše stići do Barselone i posetiti atrakcije?


Pored glavnog i osnovnog pitanja šta videti u Barseloni, ključna dilema i jeste koji vid prevoza odabrati do ovog svetski poznatog grada. Najbolja opcija koja daje sigurnost i pouzdanost, jeste iznajmljivanje vozila sa vozačem. Ukoliko se radi o vikend putovanju u Barselonu, usluga rentiranja luksuznog i pouzdanog automobila uz vozača koji će u svakom trenutku postupati ljubazno, profesionalno i iskusno predstavlja savršeno rešenje. Bilo da je u pitanju odlazak na putovanje pojedinaca ili kompletne porodice, raskošni, luksuzni i uvek pouzdan vozni park obezbediće uslugu vrhunskog kvaliteta.

Iznajmljivanje vozila sa vozačem možda nije loše rešenje


Iznajmljivanje vozila sa vozačem vrši se po ceni koja je na odličnom nivou u poređenju sa benefitima koje pruža, a najčešće se izračunava prema pređenom kilometru, satima čekanja, kao i odabranoj klasi, tipu i brendu automobila. Prednost koje daje rentiranje vozila uz vozača ogleda se u putovanju bez stresa i razmišljanja o upravljanju vozilom, zatim dostupnom parking mestu i snalaženju u nepoznatim krajevima zemlje, regiona i sveta. Bitno je istaći i da u slučaju iznajmljivanja automobila, putnici su opušteni tokom vožnje, mogu dremati i spavati, kao i razgledati krajolike, dok će svi elementi bezbednog dolaska u Barselonu, kretanja po gradu, kao i izleta u okruženje biti povereni vrhunskim vozačima iz iskusnih i profesionalnih timova.

Barselona je metropola koja je prepoznatljiva po ogromnom broju plata, muzeja, parkova, trgova, plaža, kao i šoping centara, lokalima za opuštanje i sjajan noćni provod. Idealan vikend može se realizovati već tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kada se savetuje iznajmljivanje vozila sa vozačem i odlazak u ovaj svetski poznat grad po velikom broju kulturnih, istorijskih, umetničkih i modernih znamenitosti.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas