Oglas
· · Komentari: 0
UKUSNI ZALOGAJI

Posmatrajte sneg sa najukusnijim SLATKIŠEM u ruci: Pripremite meke pužiće sa suvim grožđem i maskarpone sirom (RECEPT/FOTO)

Vreme ja za ukuse koji mirišu na zimske čarolije...

1639323991_puzici.png
Foto: InstagramScreenShot/maras_cooking_corner
Oglas

Kada padne prvi sneg, čini se da sve počinje konačno da podseća na novogodišnje i božićne praznike. Donosimo vam savršen kolač koji će zamirisati celu kuću, a svojim ukusom očarati vaša čula.

Pročitajte još: Otac mu je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a evo kako izgleda majka Srđana Todorovića (FOTO)

Sastojci za testo:

  • 300 mililitara mlakog mleka
  • 10 grama suvog kvasca
  • 500 grama brašna
  • 40 mililitara maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 60 grama šećera

Sastojci za nadev, posipanje i premazivanje:

  • 30 grama omekšalog maslaca
  • 250 grama maskarpone sira
  • 70 grama šećera
  • šaka suvog groždja
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 1 žumance
  • 3 kašike mleka

Priprema pužića:

 

U posudu sipajte deo brašna, šećer, kvasac pa promešajte. Dodajte toplo mleko, maslinovo ulje i na kraju so. Brašno dodajte postepeno. Kada je testo glatko i nije lepljivo gotovo je. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 1 sat na toplom da se udvostruči.

Pročitajte još: Ana Bekuta se oglasila nakon Mrkine smrti: Evo kakvu je odluku donela (FOTO)

Suvo grožđe prelijte vrelom vodom u koju ste ubacili malo ruma ili arome vanile. Kada je testo spremno rasklagijajte ga u oblik pravougaonika i premažite omekšalim maslacem. Maskarpone i oba šećera ručno izmutite pa premažite preko putera.

Pročitajte još: Ne dozvolite da vam NOVE CIPELE UPROPASTE DAN: Jednostavan trik kako da najbrže RAZGAZITE obuću i sprečite nastanak ŽULJEVA

Na kraju pospite suvo grožđe. Urolajte testo sa duže strane pa ravnomerno secite pužiće i redjajte na pleh. Premažite ih izmućenim žumancetom i mlekom pa pospite bademovim listićima.

Pecite ih na 180 stepeni pola sata. Kada su pečeni i malo prohlađeni, skuvajte čaj i uživajte u ovom mekom pecivu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas