Vreme ja za ukuse koji mirišu na zimske čarolije...
Kada padne prvi sneg, čini se da sve počinje konačno da podseća na novogodišnje i božićne praznike. Donosimo vam savršen kolač koji će zamirisati celu kuću, a svojim ukusom očarati vaša čula.
Pročitajte još: Otac mu je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a evo kako izgleda majka Srđana Todorovića (FOTO)
Sastojci za testo:
- 300 mililitara mlakog mleka
- 10 grama suvog kvasca
- 500 grama brašna
- 40 mililitara maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 60 grama šećera
Sastojci za nadev, posipanje i premazivanje:
- 30 grama omekšalog maslaca
- 250 grama maskarpone sira
- 70 grama šećera
- šaka suvog groždja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Priprema pužića:
U posudu sipajte deo brašna, šećer, kvasac pa promešajte. Dodajte toplo mleko, maslinovo ulje i na kraju so. Brašno dodajte postepeno. Kada je testo glatko i nije lepljivo gotovo je. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 1 sat na toplom da se udvostruči.
Pročitajte još: Ana Bekuta se oglasila nakon Mrkine smrti: Evo kakvu je odluku donela (FOTO)
Suvo grožđe prelijte vrelom vodom u koju ste ubacili malo ruma ili arome vanile. Kada je testo spremno rasklagijajte ga u oblik pravougaonika i premažite omekšalim maslacem. Maskarpone i oba šećera ručno izmutite pa premažite preko putera.
Pročitajte još: Ne dozvolite da vam NOVE CIPELE UPROPASTE DAN: Jednostavan trik kako da najbrže RAZGAZITE obuću i sprečite nastanak ŽULJEVA
Na kraju pospite suvo grožđe. Urolajte testo sa duže strane pa ravnomerno secite pužiće i redjajte na pleh. Premažite ih izmućenim žumancetom i mlekom pa pospite bademovim listićima.
Pecite ih na 180 stepeni pola sata. Kada su pečeni i malo prohlađeni, skuvajte čaj i uživajte u ovom mekom pecivu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU