· · Коментара: 0
УКУСНИ ЗАЛОГАЈИ

Посматрајте снег са најукуснијим СЛАТКИШЕМ у руци: Припремите меке пужиће са сувим грожђем и маскарпоне сиром (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Време ја за укусе који миришу на зимске чаролије...

1639323991_puzici.png
Фото: InstagramScreenShot/maras_cooking_corner

Када падне први снег, чини се да све почиње коначно да подсећа на новогодишње и божићне празнике. Доносимо вам савршен колач који ће замирисати целу кућу, а својим укусом очарати ваша чула.

Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)

Састојци за тесто:

  • 300 милилитара млаког млека
  • 10 грама сувог квасца
  • 500 грама брашна
  • 40 милилитара маслиновог уља
  • 1 кашичица соли
  • 60 грама шећера

Састојци за надев, посипање и премазивање:

  • 30 грама омекшалог маслаца
  • 250 грама маскарпоне сира
  • 70 грама шећера
  • шака сувог грождја
  • 1 кесица ванилин шећера 
  • 1 жуманце
  • 3 кашике млека

Припрема пужића:

 

У посуду сипајте део брашна, шећер, квасац па промешајте. Додајте топло млеко, маслиново уље и на крају со. Брашно додајте постепено. Када је тесто глатко и није лепљиво готово је. Прекријте га провидном фолијом и оставите 1 сат на топлом да се удвостручи.

Прочитајте још: Ана Бекута се огласила након Мркине смрти: Ево какву је одлуку донела (ФОТО)

Суво грожђе прелијте врелом водом у коју сте убацили мало рума или ароме ваниле. Када је тесто спремно расклагијајте га у облик правоугаоника и премажите омекшалим маслацем. Маскарпоне и оба шећера ручно измутите па премажите преко путера.

Прочитајте још: Не дозволите да вам НОВЕ ЦИПЕЛЕ УПРОПАСТЕ ДАН: Једноставан трик како да најбрже РАЗГАЗИТЕ обућу и спречите настанак ЖУЉЕВА

На крају поспите суво грожђе. Уролајте тесто са дуже стране па равномерно сеците пужиће и редјајте на плех. Премажите их измућеним жуманцетом и млеком па поспите бадемовим листићима.

Пеците их на 180 степени пола сата. Када су печени и мало прохлађени, скувајте чај и уживајте у овом меком пециву.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.