Време ја за укусе који миришу на зимске чаролије...
Када падне први снег, чини се да све почиње коначно да подсећа на новогодишње и божићне празнике. Доносимо вам савршен колач који ће замирисати целу кућу, а својим укусом очарати ваша чула.
Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)
Састојци за тесто:
- 300 милилитара млаког млека
- 10 грама сувог квасца
- 500 грама брашна
- 40 милилитара маслиновог уља
- 1 кашичица соли
- 60 грама шећера
Састојци за надев, посипање и премазивање:
- 30 грама омекшалог маслаца
- 250 грама маскарпоне сира
- 70 грама шећера
- шака сувог грождја
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 жуманце
- 3 кашике млека
Припрема пужића:
У посуду сипајте део брашна, шећер, квасац па промешајте. Додајте топло млеко, маслиново уље и на крају со. Брашно додајте постепено. Када је тесто глатко и није лепљиво готово је. Прекријте га провидном фолијом и оставите 1 сат на топлом да се удвостручи.
Прочитајте још: Ана Бекута се огласила након Мркине смрти: Ево какву је одлуку донела (ФОТО)
Суво грожђе прелијте врелом водом у коју сте убацили мало рума или ароме ваниле. Када је тесто спремно расклагијајте га у облик правоугаоника и премажите омекшалим маслацем. Маскарпоне и оба шећера ручно измутите па премажите преко путера.
Прочитајте још: Не дозволите да вам НОВЕ ЦИПЕЛЕ УПРОПАСТЕ ДАН: Једноставан трик како да најбрже РАЗГАЗИТЕ обућу и спречите настанак ЖУЉЕВА
На крају поспите суво грожђе. Уролајте тесто са дуже стране па равномерно сеците пужиће и редјајте на плех. Премажите их измућеним жуманцетом и млеком па поспите бадемовим листићима.
Пеците их на 180 степени пола сата. Када су печени и мало прохлађени, скувајте чај и уживајте у овом меком пециву.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ