Oglas
· · Komentari: 0

JAPANSKA METODA MRŠAVLJENJA: Skinite suvišne kilograme bez gladovanja

Najnovija japanska metoda mršavljenja kojom su žene i više nego zadovoljne je banana dijeta

1748678500_255d07aa3b7e9612304284c6690f95271c3dc03c.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Banana dijeta je stekla popularnost kada je objavljena knjiga u Japanu u kojoj opisana istinita priča Japanca Hitoši Vatanbe, koji je pomoću ove dijete smršao 18 kilograma za nekoliko meseci.
Hitoši tvrdi da oni koji žele da smršaju treba da zamene uobičajen doručak bananama sa mlakom vodom i suvišni kilogrami će se istopiti.
Vatanbe smatra da kombinacija banana s vodom sobne temperature ubrzava metabolizam. Za ručak i večeru može se jesti bilo šta, i dalje će se gubiti kilogrami.

Pravila su sledeća:
 Jedite banane za doručak. Možete pojesti i nekoliko komada n nije određeno. Uz ovo pijete samo vodu sobne temperature ili čašu nemasnog mleka. Za ručak pojedite neku laganu hranu i salatu. Sada možetepiti samo vodu sobne temperature.  Za večeru možete jesti bilo šta. Ipak, vodite računa da to bude zdrava hrana, poput povrća.  Možete pojesti bananu između obroka, ali nije dozvoljen drugi desert.

 Večera je najkasnije u 20 sati.

 Na spavanje idite najkasnije u ponoć. Poželjno je da prođe 4 sata od večere.

Ovakav režim ishrane traje 12 dana i ukoliko jedete dobro izbalansiranu i zdravu ishranu, sigurno ćete smršati. Za ostale obroke preporučuje se voće, povrće, jaja, živinsko meso bez kožice, morski plodovi.

Ukoliko vam je lakše da pratite konkretan jelovnik, u nastavku ostavljamo primer za nekoliko dana dijetetske ishrane.

Prvi dan

Ručak: supa sa povrćem, kupus salata

Večera: 100 g lososa, komad integralnog hleba, salata
 

Drugi dan

Ručak: 50 g testenine sa paradajz sosom, salata od sveže cvekle

Večera: 70 g goveđeg mesa na žaru, komad integralnog hleba, salata

 

Treći dan

Ručak: dinstano povrće, paradajz salata

Večera: pileći batak bez kožice, salata po izboru

Petak

Ručak: riblja čorba i salata po izboru

Večera: 100g ćuretine i zelena salata

 

Četvri dan

Ručak: lagana čorba od povrća, salata od svežih krastavaca

Večera: pileće ili ćureće meso na roštilju, salata

 

Peti dan

Ručak: dinstane pečurke sa pirinčem

Večera: Grilovano povrće i paradajz salata

Nakon što završite jednu nedelju, počnite ispočetka, ali uz jednu napomenu - pre držanja dijete se posavetujte sa svojim lekarom ili nutricionistom.

(Informer)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas