Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravi GRČKA PROJA: Dva sastojka će joj dati poseban ukus

Grci imaju svoju verziju proje

1682337867_shutterstock_1119163241.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako tražite dobar recept za proju, Grci je spremaju tako da bude mekana i izdašna, a spolja krckava. Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju karakterističan grčki šmek. Evo kako se pravi grčka proja, a ne propustite ni recept za tradicionalnu srpsku proju.

Sastojci:

  • Šolja kukuruznog brašna
  • Šolja pšeničnog brašna
  • Dve kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • Šolja jogurta
  • 120 grama maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mala tikvica
  • 200 grama fete
  • Majčina dušica

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas